5. kolo
22.09.2018 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SPAL 2013 3:0

SPAL narazil, neboť si neporadil s domácí Fiorentinou. Tu spasily přesné trefy trojice Pjacy, Milenkoviće a Chiesy. SPAL tentokrát nedokázal reagovat a kapituloval. Fialky se tímto výsledkem vrátily na vlnu tří bodů, zatímco SPAL se musel obejít bez tří bodů.

Domácí Fialky se mohly spolehnout na hráče jako Lafont, Milenković, Pezzela, Benassi, Gerson, Chiesa nebo Simeone. SPAL naopak reagoval ofenzivním složením týmu v podání Antenucciho, Petagny, Kurtiće, Vicariho nebo Lazzariho s Faresem. Pro obě strany hodně slibná sestava.

Ve třetí minutě jsme byli svědky pasu od útočníka Federica Chiesy a jeho centru z pravé strany. Ten ale nebyl tak úspěšný, jak si mladý Ital představoval. Hostující brankář Alfred Gomis musel řešit dost nebezpečnou šanci Giovanniho Simeoneho, který ale mířil těsně mimo. O chvíli později se obránce Nikola Milenkovič objevil těsně před brankářem a poslal míč pod břevno. Alfred Gomis byl ale připraven a míč vyrazil!

První branku si Fialky připsaly v 19. minutě. Míč se objevil v malém vápně a hostující SPAL jej nedokázal odvrátit. Toho využil Marco Pjaca, který poslal míč mimo dosah brankáře Gomise - 1:0 pro domácí Fiorentinu.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Trochu netradičně se o ni postaral obránce Nikola Milenković, který si naskočil na centr ze strany a poslal jej hlavičkou do brány SPALu!

Fiorentina ani poté nepřestala být aktivní. Mladý útočník Giovanni Simeone se velmi dobře obtočil kolem své osy a namířil si do rovnou k brance, jenže ke střele se nakonec nedostal. SPAL ještě ke konci první půle ubránil standardní situaci, kterou Fiorentina zvládla na jedničku. Až na to zakončení.

Do druhé půle už místo obránce Biraghiho nastoupil mladý útočník Dávid Hancko. Velké potíže znamenala pro brankáře Albana Lafonta rána útočníka Petagny. Jeho dělovka levačkou sice letěla doprostřed hřiště, brankář s ní ale měl velké problémy a míč mu vypadl z rukavic. Nakonec vše vyřešili obránci Fialek.

Pět minut po změně stran se k ráně dostal aktivní útočník Federico Chiesa, jenže ani jeho rána nenašla svůj cíl. Mladý útočník se dočkal o pár minut později. Chiesa se deset minut po změně stran dostal k odraženému míči v malém vápně a poslal ho do levého dolního rohu hostující brány - 3:0 pro Violu.

Dvacet minut před koncem se málem nechal vyloučit zkušený záložník Jasmin Kurtić, ale sudí po nápovědě videa rozhodl pouze pro žlutou kartu. Hostující SPAL mohl alespoň snížit, k čemuž měl dobrou příležitost zkušený záložník Jasmin Kurtić. Jeho rána z přímého volného kopu ale minula bránu a zamířila těsně vedle tyče! Domácí Fialky tak nakonec braly tři body zaslouženě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele