9. kolo
21.10.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 1:1

Cagliari si připisuje velmi úspěšné utkání, protože veze z Toskánska bod. Ačkoli do vedení šla domácí Fiorentina, střídající Leonardo Pavoletti po devíti minutách na hřišti srovnal na konečných 1:1.

Fiorentina má za sebou několik velmi dobrých utkání, ale umí i nepříjemně překvapit své fanoušky. Dnes se opírala právě o jejich podporu, protože do Toskánska zavítalo Cagliari. V základní sestavě domácích nechyběla esa jako Lafont, Milenković, Veretout nebo Chiesa se Simeonem, šanci dostal mladík Gerson. Cagliari trochu překvapivě vynechalo Romagnu s Pavolettim, místo nichž hráli Pisacane a Cerri.

Mnoho šancí jsme na začátku utkání neviděli. První zajímavější střelu si vypracoval Filip Bradarić, před kterým se otevřel prostor ve vzdálenosti asi pětadvaceti metrů od Lafontovy svatyně. Střelu chorvatského záložníka ale domácí brankář chytat nemusel, protože mířila vysoko nad. Zajímavý pas do vápna brankáře Alessia Cragna měl na svědomí v poslední době obletovaný obránce Biraghi, tady však zasáhli obránci.

První gólovou šanci měl na svědomí mladý útočník Cagliari Alberto Cerri. Ten si před vápnem vyměnil míč s Pedrem, který mu balon vrátil. Cerri měl dostatek času a jeho kroucenou ránu musel brankář Lafont vyrážet! Fiorentina rozhodně nepůsobila zase tak dominantně, jak by si její fanoušci představovali.

První půle zůstávala za očekáváním a především ze strany domácí ekipy bylo na čem pracovat. Krátce před koncem prvního dějství se do vápna Cagliari prodral Edimilson Fernandes, jehož střela po několika kličkách postrádala přesnost. Na opačné straně postihlo to samé Federica Chiesu.

Stejný hráč měl na svědomí také první větší šanci ve druhé půli. Cristiano Biraghi odcentroval z levé strany výborně a ve vápně se dostal k hlavičce právě talentovaný Federico Chiesa. Jeho zakončení však mířilo těsně vedle tyče! Podobná akce byla k vidění také na druhé straně. Centrovaný balon do vápna hlavičkoval naskakující João Pedro rovněž mimo.

V 57. minutě se do vápna prodral Federico Chiesa a po krátkém kontaktu upadl, ale sudí nejprve penaltu nepískal. Po nápovědě od videorozhodčího ale změnil své rozhodnutí a kromě žluté karty pro Barellu udělil penaltu ve prospěch Fialek! K balonu se postavil záložník Jordan Veretout a spolehlivě proměnil - 1:0.

Cagliari reagovalo stažením Cerriho a do hry byl vyslán Leonardo Pavoletti. A bylo to zlaté střídání, protože právě Pavoletti po pouhých devíti minutách na hřišti srovnal. Paolo Faragò poslal z pravé strany přízemní pas do vápna Fiorentiny, kde Pavoletti zasáhl míč ve skluzu a Lafont byl krátký!

Takový výsledek samozřejmě Fiorentině vůbec nevyhovoval, takže do hry byli vyslání Eysseric s Mirallasem, ale do vývoje utkání zase tak moc nezasáhli. Sedm minut před koncem se do zakončení dostal Giovanni Simeone, který však neuspěl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele