7. kolo
30.09.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 2:0

Fiorentině docela dlouho trvalo, než dokázala odemknout obrannou tvrz celku z Bergama. Ve druhé půli ale zlepšila přesnost i chladnokrevnost v zakončení a to se jí vyplatilo. Po hodině hry se trefil Veretout a utkání další brankou zakončil Biraghi.

Toskánsko vidělo jeden z těch zajímavějších duelů víkendového programu Serie A. Domácí Viola nasadila populární trident ve složení Simeoneho, Pjacy a Chiesy, na což hosté z Bergama reagovali trojicí Pašalić, Gómez a Zapata.

Chvíli jsme na větší šanci přeci jen čekali. Dobrou ránu Benassiho mířenou k tyči po zemi likvidoval brankář Gollini jen s vypětím sil. Na opačné straně mířil velmi dobře útočník Alejandro Gómez, jehož křížná střela asi o půl metru minula bránu domácího celku. Svižné tempo pokračovalo a kombinační hra se dařila oběma soupeřům.

Trenér Pioli musel čelit vážnějšímu zranění Benassiho, což byla pro Fialky citelná ztráta. Osobnostně i herně patří Marco Benassi mezi hlavní opory týmu a jeho zranění na chvíli povolilo sevření, které si Fialky kolem Atalanty vytvořily. Do šance se hnal mladý útočník Simeone, ale jeho zakončení proti dvojici protihráčů nemělo šanci na úspěch.

Obdobně se do zakončení zkoušel procpat Chiesa, jehož centr ale odvrátil na poslední chvíli pozorný mladík Mancini. První půle byla minulostí, ale je jasné, že diváci čekali o obou soků mnohem lepší podívanou. Především Fiorentina se snažila zlepšit náladu svých fanoušků po změně stran. Hrála mnohem rychleji a aktivněji.

Dravost Federica Chiesy dělala hostům především v obraně velké potíže a stála také na začátku první branky. Chiesa se vehnal do vápna a natlačil tělo před obránce Rafaela Tolóie. Ten jej musel faulovat a sudí pískal jednoznačnou penaltu. Odpovědnost na sebe vzal záložník Jordan Veretout, který se nemýlil a poslal brankáře Golliniho na opačnou stranu - 1:0 pro domácí Fialky.

Trenér Gianpiero Gasperini musel na nepříznivou situaci reagovat a poslal do hry Emiliana Rigoniho. Ten se hned v první minutě svého pobytu na trávníku dostal do šance, když k němu zamířil odražený balon. Emiliano Rigoni měl ale smůlu, že mu do rány skočil jeden z obránců. O pár minut později se velmi dobrou ranou prezentoval obránce Tolói, který ale ztroskotal na téměř hrdinském zásahu obránce Vitora Huga.

Došlo i na další střídání, jenže nikdo z nových hráčů se do utkání výrazněji už zapsat nedokázal. Přesto jsme ale ještě jednu branku viděli. Postaral se o ni obránce Cristiano Biraghi, který se postavil k rozehrávce volného přímého kopu a krásnou střelou překonal bezmocně plachtícího brankáře Golliniho. Pečetil tím snadné vítězství Fialek, které se opět dostávají do laufu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele