8. kolo
07.10.2018 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Chievo Verona 3:1

AC Milán zvládl zápas s posledním Chievem a po výhře 3:1 poskočil v tabulce na desáté místo a prodloužil sérii výher napříč soutěžemi na číslo tři. Milán spasil uzdravený útočník Gonzálo Higuaín, jehož dvě branky měly na výhře zásadní podíl. Prosadil se také Giacomo Bonaventura a z pohledu Chieva korigoval Sergio Pellisier.

Milán prožil vskutku povedený týden. Nejprve zvítězil v těžkém zápase na Sassuolu, poté ve čtvrtek porazil v Evropské lize Olympiakos a na závěr stejným výsledkem skolil i poslední Chievo. Gattusovi svěřenci tak chytají formu a šplhají v tabulce vzhůru.

Domácím se na San Siru náramně povedl vstup do utkání, byli aktivnější, útočnější a Sorrentino musel nejednou zasahovat. Nejvíce asi v 19.minutě, kdy zasáhl po střele Bonaventury a Calhanoglu byl v nebezpečné dorážce zblokován. Tlak AC pomalu a jistě sílil, o sedm minut později spálil další tutovku Bonaventura a následně už Milán vedl. Suso zpětnou přihrávkou na malé vápna našel Gonzala Higuaína, který rovnou z první prostřelil Sorrentina. Argentinský snajpr byl při chuti a o pár minut později přidal druhý gól, když ho opět přihrávkou našel Suso.

Rossoneri ani po změně stran nepolevili a brzy si vypracovali už tříbrankový náskok. Giacomo Bonaventura zpoza vápna vypálil a balón i s lehkou tečí skončil v síti - 3:0. Chievo sice o chvíli později z jediné své akce snížilo opět na rozdíl dvou branek, když přesně umístěnou střelou k tyči překonal Donnarummu Sergio Pellissier, ale více už hosté nestihli.

Do konce utkání sice ještě zbývala půlhodina, ale AC kontrolovalo hru a soupeře do ničeho většího nepustilo. Suso dokonce mohl přidat čtvrtý gól, ale svojí ránu zakroutil těsně vedle. AC tak pokračuje v dobrých výkonech, vyhrálo třetí soutěžní zápas v řadě a posouvá se tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele