5. kolo
23.09.2018 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Atalanta Bergamo 2:2

Už to vypadalo na výhru AC Milán, ale Atalanta dokázala v nastavení srovnat a ze San Sira si odváží cenný bod. Milán přitom dvakrát v zápase vedl, ale ani jednou výsledek neudržel. Bergamaschi vydřeli remízu 2:2 až v první minutě nastavení, kdy se prosadil Rigoni.

AC si snad ani lepší start do zápasu přát nemohlo. San Siro mohlo začít jásat po pouhých dvou minutách, když od Susa přilétl centr do šestnáctky a Gonzálo Higuaín ho rovnou z první poslal do branky! Milánu následně nebyla uznána druhá branka a to díky ofsajdovému provinění. Atalanta zahrozila až po půlhodině hry, ale stálo to za to. Do prudké Toloiovi střely se na zadní tyči položil Mario Pašalić a netrefil prázdnou branku! To byla obrovská příležitost někdejšího hráče Milána.

Domácí jinak byli lepším, aktivnějším týmem a v prvním poločase si mohli klidně vytvořit větší náskok. Bonaventura hlavou orazítkoval tyč a v samotném závěru prvního poločasu trestuhodně minul branku Kessié.

Atalanta v prvním poločase nepředvedla dobrý výkon a po přestávce potřebovala nutně něco změnit. Bergamaschi začali více presovat a Milánu to dělalo velké problémy. Po jedné ztrátě hosté přešli do útoku a po Zapatově centru se na malém vápně zjevil Alejandro Gómez a bylo to 1:1. Útočníka hostů neuhlídal Calabria.

Milán se z inkasované branky nemohl vzpamatovat, ale když už se zdálo, že Atalanta převezme otěže zápasu, povedla se mu rychlá akce, kdy se Suso zbavil stahovačkou obránce a naservíroval balón na malé vápno, kde ho uklidil na přední tyč Giacomo Bonaventura. Byla to podobná branka, kterou vstřelila Atalanta. Hru o chvíli později pozdržela srážka Higuaína s Gollinim, ale oba byli po krátkém ošetření v pořádku.

Oba celky pak měly šance znovu pohnout skórem, ale centr Susa neusěrnil Calhanoglu a na druhé straně Gosens trefil jen boční síť. To už byl na hrací ploše i Josip Iličič, který měl logicky rozhýbat ofenzívu a povedlo se. Atalanta v závěru utahovala smyčku a dvě minuty před koncem Rossoneri přežili neuvěřitelný závar. Donnarumma byl z branky venku a propadnutý balón nedokázali hráči v modrobílém dopravit do sítě. Na brankové čáře přitom zastavil jistý gól Rodríguez.

Hlavní arbitr zápasu přidal do vínku ještě šest minut, takže San Siro čekalo pořádné drama. A v první minutě nastavení Atalanta skutečně srovnala. Centr do vápna AC propadl, Zapata pohotově vystřelil, načež Donnarumma předvedl vynikající zákrok, ale na dorážku osamoceného Rigoniho už nedosáhl.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
Eldarion

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele