30. kolo
31.03.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol prováhala šanci a ze Sassuola odjíždí jen s bodem

O Sassuolu se říká, že je to (minimálně obchodně) velký kamarád s Juventusem. Dnes mu pomohl výsledkově, protože dokonale zaskočil Neapol. Jako první se prosadil domácí útočník Matteo Politano a Neapol veze jen bod, neboť si deset minut před koncem vstřelil vlastní branku mladík Rogério.

Sassuolu se v letošní sezoně vůbec nedaří a jeho forma je hodně mizerná. Pro Neapol to na papíře mělo být poměrně jednoduché. Trenér Maurizio Sarri nehodlal přesto nic riskovat a nasadil osvědčenou sestavu. Do hry se dostali Reina, Hysaj, Koulibaly, Rui, Zieliński, Jorginho, Mertens nebo Insigne. Sassuolo kontrovalo Lirolou, Mazzitellim, Pelusem, Sensim nebo Consiglim a Berardim.

Už v páté minutě padla první branka utkání, i když její platnost netravala moc dlouho. Do šance se dostal rychlík José Callejón a dopravil míč do brány, ale sudí Fabbri po chvíli váhání nakonec branku pro ofsajdové postavení neuznal. O pouhé dvě minuty později měl brankář Andrea Consigli opět plné ruce práce, protože se před něj lehce dostal Lorenzo Insigne a jen díky perfektnímu zákroku Consigliho Sassuolo neinkasovalo.

Poté však tempo hry, převážně ze strany favorizované Neapole opadlo. Brankář Reina moc často zasahovat nemusel a moc ho nevylekal ani Domenico Berardi. Jeho forma klesá v této sezoně vytrvale a ani dnes nebyl pro obránce Neapole velkou hrozbou. Jeho rána z dvaceti metrů bylo pro Reinu lahůdkou. Na opačné straně hřiště na míč těsně nedosáhl Lorenzo Insigne.

Ve 22. minutě ale Sassuolo využilo jednu z mála šancí. Obranu Neapole po rohovém kopu nachytal v nedbalkách Peluso, jehož hlavička mířila do břevna. Od něj se balon vrátil na nohu Mattea Politana, který jej ihned poslal za záda stojícího brankáře Reiny!

Šokovaná Neapol se ale nehodlala vzdát a k obratu velel kapitán Lorenzo Insigne. Technicky i rychlostně skvěle vybavený útočník obehrál obránce a poté mířil k bližší tyči, jenže trefil z dobré vzdálenosti jen boční síť! Do konce první půle zbývalo asi pět minut, když se k balonu dostal Callejón. Španělský útočník zkoušel zakončit ve skluzu, ale na míč těsně nedosáhl!

Pět minut po návratu hráčů na hřiště se do šance probíjel opět Matteo Politano. Ten sice mířil jen do gólmana Reiny, ale obránci Neapole mu moc nepomohli a nechali prostor ještě dorážejícímu Mazzitellimu. Mladý záložník ale trestuhodně přestřelil! Neapol v souhře trochu tápala a nedařila se jí ani finální nahrávka. Partenopei trochu působili unaveným dojmem, bez energie, nápadu a Hamšíka.

Ten se na hřiště dostal až patnáct minut před koncem a tou dobou už na trávníu pobíhalo i polské útočné eso Arkadiusz Milik. Mladý hráč zkoušel zakončovat ve skluzu, ale v nepříjemné pozici neměl moc štěstí. Consigli totiž jeho pokus výtečně vyrazil!

Přesto se tlak Neapole projevil a obrana Neroverdi propadla. Dlouhý centr ze strany totiž prolétl přes celé vápno a deset minut před koncem zápasu si jej do vlastní brány srazil mladý obránce Rogério! Ukázková hlavička, ale špatná brána.

Neapol se v té chvíli dostala na koně a zoufale se snažila vybojovat další cenné body. Brankář Andrea Consigli se několikrát dostal pod tlak a musel vybíhat velmi často. Sedm minut před koncem málem Neapol vedla. Milik si zády k brance míč zpracoval a poté vystřihl povedené nůžky, jenže radost mu zkazilo břevno! Neapol tak v boji o Scudetto dává výraznou naději Juventusu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 - překvapení kola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele