38. kolo
20.05.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Římané vyhráli nad Sassuolem a sezonu končí třetí

Sassuolo nikdy v historii nevyhrálo nad římskými Giallorossi a ani dnešní vzájemný duel na tom nic nezměnil. Ačkoli Vlci z Říma nebyli výrazně lepším týmem, stačila jim jediná branka k výhře nad domácím Sassuolem. Vstřelil si ji brankář Pegolo osobně.

Sassuolo hrálo domácí zápas se známým týmem a hodlalo se vlastním fanouškům odvděčit za bezvadnou podporu třemi body. Trenér Iachini k tomu vybral hráče jako Pegolo, Lemos, Acerbi, Adjapong, Magnanelli, Rogério, Berardi nebo Politano. Hosté nastoupili s Florenzim, Džekem, Strootmanem, Schickem, Skorupskim či Gonalonsem.

Po prvních deseti minutách, kdy se AS příliš často k míči nedostávalo, začali hosté otěže zápasu přebírat. První balon ještě Džeko namířil ještě do náruče brankáře Pegola, ale v další šanci byli hosté důraznější. Po nedůrazné hlavičce se přes Pelusa dostal Florenzi a zkusil křížnou ránu po zemi. Balon se však otřel o tyč!

Také Patrik Schick byl pro domácí Neroverdi velkou hrozbou a jeho neustálý pohyb dělal Rogeriovi či Pelusovi velké potíže. Sassuolo naopak spoléhalo na rychlé protiútoky, které díky dvojici Berardi a Politano zvládalo výtečně. S další nebezpečnou šancí přispěchal Matteo Politano a někdejší hráč AS po několika rychlých kličkách také nebezpečně pálil!

V 19. minutě odvedl velmi dobrou práci na straně Diego Perotti a našel svým centrem naskakujícího obra Edina Džeka. Bosenský kanonýr se sice natlačil k hlavičce, jenže mířil těsně nad bránu! Duel Edina Džeka s brankářem Pegolem se opakoval prakticky po celý zápas. Také ve 23. minutě zkušený kanonýr svého soka pořádně protáhl.

Protiútoky Sassuola znamenaly prakticky vždy velké nebezpečí. Po dalším skvělém úniku Berardi parádně oslovil nabíhajícího Politana, jehož ránu mířící do sítě perfektně vyrazil brankář Skorupski! Římanům stačil jeden bod k jistotě třetího místa a podle toho to na hřišti také vypadalo. Spíše závěrečná rozlučka se sezonou než boj na krev.

Náznaků šancí bylo požehnaně, ale zůstalo jen a jen u náznaků. Pět minut před koncem řádné doby určené pro první půli se k přímému kopu dostali hosté z Věčného města, jenže z toho rezultoval rychlý brejk. Brankář Skorupski nakonec musel včas vyběhnout, aby vystihl nahrávku záložníka Alfreda Duncana do uličky.

Přeci jen se však diváci dočkali v první půli branky. I když většina z nich by asi uvítala míč v opačné síti. Po chybné rozehrávce se balonu ujal stále ještě dotírající Kostas Manolas, který prošel až do vápna a zřejmě centroval na jednoho ze spoluhráčů. Místo toho si ale "vystačil" s brankářem Pegolem, který si jeho nahrávku nešťastně srazil do vlastní brány!

Ani druhý poločas nedodával příliš mnoho nadšení pro tu nebo onu stranu. Ani jednomu z týmů v podstatě o nic nešlo, což se odráželo na chuti hráčů i ozvěně v tribunách. Římanům průběžný stav naprosto vyhovoval, s minimálním úsilím by brali maximum bodů. Posléze se na hřiště dostali také Stephan El Shaarawy za domácí a Khouma Babacar v dresu domácích. Útok nebyl ani na jedné straně něčím, co by oslňovalo.

Dvacet minut do konce utkání a tlak domácích stále nebyl viditelný. AS naopak v klidu kontrolovalo příznivý výsledek a utkání se tempem pomalu měnilo v příjemný trénink. A jeden přetažený centr na Babacara na tom nic nezměnil. "Calma, Calma". Rčení dnešního večera se opakovalo s přibývajícím časem ze střídačky Římanů. Ke třem bodům jim to ale stačilo bohatě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele