12. kolo
05.11.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

US Sassuolo - AC Milán 0:2

Venku konečně dokázal zabrat AC Milán, který zvítězil na neoblíbené půdě Sassuola 2:0. Trenér Vincenzo Montella tak může volněji dýchat, nicméně pozice Milána je v domácí soutěží stále hodně za očekáváním. Tři body vystřelili v prvním poločase Romagnoli a po změně stran Suso.

Nutno podotknout, že AC Milán byl celý zápas výrazně lepším týmem a nebýt skvělých zákroků brankáře Consigliho, byl by rozdíl mezi oběma celky mnohem větší.

O první rozruch se postaral z volného přímého kopu Calhanoglu a Consigli si připsal první zákrok. Vincenzo Montella, který podle svých slov v utkání s AEK Athény sledoval svůj vlastní "pohřeb", musel zakrátko řešit jednu nepříjemnost na kraji obrany. Mladý Davide Calabira odkulhal ze hřiště a jeho místo zaujal Ignazio Abate. Donnarumma musel v prvním poločase řešit jen jednu příležitost, jinak byl bez práce.

Sassuolo nebylo směrem dopředu nebezpečné, přesto se po Boriniho zásahu rukou do obličeje soupeře dožadovalo penalty. Marně. AC tak nadále zůstávalo u balónu a Consigli musel znovu a znovu zasahovat. Střelu Calhanoglua opět kryl, stejně jako vyrazil ostrý pokus Boriniho. Na výtečném brankáři ztroskotal i hlavičkující Nikola Kalinić.

AC se dočkalo až díky stoperu Alessiu Romagnolim, ten šel do souboje s Consiglim neohroženě a hlavou poslal balón do sítě. Do sestavy Rossoneri se vrátil Leonardo Bonucci a před koncem poločasu skvělým obranným zásahem zmařil tutovku Missirolimu.

Hosté měli spoustu šancí na zvýšení. Kessié opět ztroskotal na Consiglim, ale typický průnik a zakončení Susa už znamenaly druhou brankou v domácí síti. Ve zbytku zápasu AC dál spalovalo, ovšem důležité je, že získalo tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele