21. kolo
21.01.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - SPAL 2013 1:1

Udinese nedokázalo potvrdit úlohu favorita proti nováčkovi SPAL 2013 a v domácím prostředí se s ním rozešlo smírně v poměru 1:1. Do vedení se sice dostalo krátce po deseti odehraných minutách, jenomže houževnatý soupeř krátce po změně stran srovnal. Calcio je v tabulce na osmém místě s devětadvaceti body, hosté posbírali o třináct bodů méně a jsou na sestupové osmnácté pozici. Na sedmnácté Crotone mají manko dvou bodů.

V domácím dresu opět nastoupili v základní sestavě oba čeští krajánci. Antonín Barák odehrál celý zápas, Jakub Jankto byl střídán v 68. minutě. Úvod zápasu se odehrával v opatrném duchu, Udinese mělo podle předpokladů mírnou herní převahu. Jediný gól zaznamenal v 11. minutě brazilský obránce Samir, kdy zužitkoval první větší šanci nedělního utkání. Hlavním strůjcem byl Rodrigo De Paul, jenž odcentroval od rohového praporku k bližší tyči.

Tam se zjevil nedostatečně hlídaný Samir a hlavou z předbrankového prostoru rozvlnil síť. Gólman Gomis si sice na balón sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil. Calcio bylo mírně aktivnější i v dalších minutách a opticky se zdálo, že má duel pod kontrolou. Necelých deset minut před přestávkou vymyslel geniální kolmici De Paul, na kterou si do pokutového území naběhl Lasagna, jenomže v dobré pozici přestřelil.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase, SPAL k nevoli domácích příznivců z ničeho nic skóroval ve 49. minutě. Přímý volný kop z pravého křídla byl odvrácen na kopačku Antenucciho, který vystřelil z otočky a těsně před brankářem Bizzarrim úspěšně tečoval míč Sergio Floccari, Od tohoto momentu hosté ožili a hráli s mnohem větším sebevědomím, po hodině hry dokonce mohli otočit vývoj.

Antenucci se zjevil sám před Bizzarrim, avšak domácí strážce včas vyběhl a obrovskou možnost zlikvidoval. S přibývajícími minutami nechtěl ani jeden celek udělat chybu a soustředil se na defenzivní činnost, žádná gólová možnost již k vidění nebyla. Na Udinese čeká ve středu dohrávka s římským Laziem a proti třetímu týmu Serie A ho čeká těžký oříšek, klub z města Ferrara bude bojovat o další body s jiným velkým favoritem z Interu Milán.

Autor: Viktor Sandev / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele