11. kolo
29.10.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Atalanta Bergamo 2:1

Antonín Barák rozhodl vítěznou brankou další utkání ve prospěch Udinese a tentokrát před vlastním publikem proti obávané Atalantě Bergamo. Hosté se v Dacia Aréně ujali vedení, jenomže Zebry ještě do šaten srovnaly a po změně stran výsledek otočily.

Utkání v Dacia Aréně nabídlo zajímavou konfrontaci. Oba celky totiž sázejí na dravé mládí a oba před sezonou obměnily kádry.

Začátek zápasu neměl bůhvíjaké tempo, ani jeden z týmů se v úvodní dvacetiminutovce do žádné brankové příležitosti nedostal. Až téměř po půlhodině hry zahrozili domácí. Danilo vypálil a Berisha musel zasahovat. Udine branku nedalo a vzápětí udeřilo na opačné straně. Jasmin Kurtič převzal ve vápně balón a přízemní ranou poslal Atalantu do vedení. Udinese mělo šance na vyrovnání, ale dočkalo se až na samotném sklonku prvního poločasu, kdy byla nařízena penalta za hru rukou. Rodrigo De Paul jí proměnil a stanovil poločasový výsledek 1:1.

Druhý poločas probíhal poměrně vyrovnaně až do 68. minuty, kdy přišla velká chvíle českého záložníka Antonína Baráka. Někdejší hráč Slavie si na hranici pokutového území navedl balón a křižnou ranou nedal Berishovi šanci.

Udinese otočilo průběh utkání, ale v žádném případě ještě nemělo vyhráno. Závěru utkání nabídl obrovské drama a velkou smůlu pro Atalantu. Nejprve byl v 85. minutě nařízen další pokutový kop, tentokrát ve prospěch Orobici, jenomže Bryan Cristante brankáře Bizzarriho nepřekonal. Následně rozehrávali hosté rohový kop a z něj udeřilo, ale kvůli ofsajdovému postavení nebyla branka uznána. Bergamaschi si v posledních minutách vytvořili velký nápor, ovšem to nejdůležitější, vyrovnat, se jim nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tnt03

Pěkně Barák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele