24. kolo
11.02.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria znovu vítězná. Hellas jí gól nevstřelil

Sampdoria Janov si nakonec jednoduše poradila s Hellasem, který jede zpět do Verony zklamán a bez bodů. O to se postaral jednak domácí brankář Viviano, ale především oba střelci branek. Své jméno na střelecké listině po skončení zápasu našli Édgar Barreto a Fabio Quagliarella.

Sampdoria byla na stadionu Marassi jasným favoritem a chtěla využít faktu, že se Hellasu moc nedaří. Přesto svého soupeře nemohla podcenit a trenér Giampaolo se rozhodl nasadit poměrně ofenzivní sestavu. V ní jsme našli hráče jako Linetty, Caprari, Zapata nebo Quagliarella. Jejich snahy měli eliminovat Vuković, Fares, Aarons, Büchel, Matos či Kean.

Brankář Nícolas si na půdě soupeře rozhodně nemohl stěžovat na to, že by se nudil. Už ve čtvrté minutě jej pořádně protáhl Gianluca Caprari, který nastoupil v pozici staženého útočníka za dvěma hroty. O pár minut později se míč od Berezsyńskiho dostal ke Quagliarellovi, který se ještě rozhlédl a před prázdnou bránou zahlédl neobsazeného Linettyho. Mladý Polák však ve stoprocentní šanci selhal a nechal vyniknout Nícolase!

Jeden útok za druhým se hrnul na bránu hostí, jejichž obrana dnes opět neměla svůj den. Potrestat to mohl opět Fabio Quagliarella, který v přístavním městě zažívá druhou mízu. Po jeho ráně ale Nícolas předvedl své reflexy a zkušený hrot jen skryl hlavu do dlaní. Nícolas byl hlavní postavou první půle a po průniku Caprariho znovu vychytal Fabia Quagliarellu!

Ten v další obrovské šanci raději volil nahrávku. Nícolas totiž podklouzl při malé domů, takže balon poslal jen slabě ke Quagliarellovi. Ten nahrál postupujícímu Zapatovi, jehož ale již opět stojící Nícolas parádně vychytal a napravil svou chybu. A to se, prosím, psala teprve dvacátá minuta utkání. Pravdou je, že po ní už se tempo hry uklidnilo a do šancí se tak často hráči Dorie nedostávali.

Polský bek Berezsyński skvěle našel ve vápně Fabia Quagliarellu, tomu však míč odskočil v rozhodující chvíli od kopačky. Ke konci poločasu se ozvali také hosté, konkrétně Büchel, který dostal ve vápně míč a pálil z otočky po zemi, jenže nepříliš úspěšně.

Skóre utkání se poprvé měnilo až v 50. minutě, když zkušený záložník Édgar Barreto rozjel rychlou akci přihrávkou na Quagliarellu. Ten mu balon s díky vrátil a Barreto propálil brankáře Nícolase. Domácí mohli vedení ihned zdvojnásobit, když Quagliarella skvěle našel Duvána Zapatu. Mladý střelec Námořníků šel úplně sám na Nícolase, jenže jeho lob zamířil kvůli velké síle nad břevno.

Čas rychle ubíhal a zdálo se, že Doria už jen utkání dohraje. Bezzubý soupeř se nezmohl na nic a ještě jednou inkasoval. Mladý Polák Dawid Kownacki byl ve vápně faulován a nařízenou penaltu úspěšně proměnil veterán Quagliarella - 2:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele