21. kolo
21.01.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fabio Quagliarella hattrickem zničil Fiorentinu

Utkání na stadionu Luigiho Ferrarise mělo jediného hrdinu. Byl jím veterán Fabio Quagliarella, který v domácím dresu prožil parádní odpoledne a zasadil soupeři hned tři branky! Na hattrick zkušeného útočníka dokázala Viola reagovat jen jedinou brankou Carlose Sáncheze, což jí k bodům stačit nemohlo.

Jako první se málem prosadil jiný střelec. Giovanni Simeone, který má být hlavním esem Fiorentiny, měl jako někdejší hráč janovského CFC extra motivaci. Kromě jiného měl ale také nepřesnou mušku. V patnácté minutě se opět připomněl nikým nehlídaný Simeone, když si počkal na centr z pravé strany a havou jej poslal těsně vedle tyče!

Sampdoria zase tak moc vidět nebyla, minimálně duo Kownacki - Quagliarella. Trvalo to ale jen chvíli, nž se zapotil také brankář Sportiello. Nejdříve na zadní tyči zakončoval Kownacki, jehož ránu Sportiello vyrazil. Následně si ale musel poradit také s dorážkou od Karola Linettyho, který ve stoprocentní šanci trefil pouze brankáře Violy! Na opačné straně se po nahrávce od Badelje málem trefil Khouma Babacar.

První branku utkání měla na starosti Doria. Do pokutového území přiletěl centrovaný balón z pravé strany, na nějž si počkal Fabio Quagliarella. Zpracoval si jej a tělem zastínil, takže mu zbývalo jen prostřelit brankáře Sportiella, který se natahoval marně - 1:0.

Hostům se vůbec nedařilo kombinovat a jejich snahy o vytvoření čehokoli smysluplného nebyly vidět. Ani Milan Badelj s obvyklými režisérskými schopnostmi moc nepomáhal, protože byl Torreirou s Praetem velmi dobře strážen. Jinak ale první půle mnoho dobré zábavy nenabídla. Po změně stran už se situace zlepšila.

První střelecký pokus druhého dějství vyprodukoval hostující Benassi, který ale trefil jen brankáře Viviana. Dlouhý centr od Torreiry na opačné straně ještě prodloužil zakončující Silvestre, jenže mířil mimo bránu! Střídání Duvána Zapaty hodně pomohlo zvýšit nebezpečí před bránou Sportiella a Doria díky tomu vyprodukovala další branku.

Nejprve Linetty obral o míč Badelje a na pas od Gastona Ramíreze si naběhl Fabio Quagliarella. Ten se s balonem prodral do vápna a následně si lehce poradil i s brankářem Sportiellem!

S třetí brankou to bylo obdobné. Viola se sice snažila co nejlépe mohla, ale ani střídání jí nepomáhalo ve zvýšené aktivitě. Naopak se znovu prosadila Sampdoria a opět to byla krásná akce. Dennis Praet vybojoval míč na straně, předložil jej do vápna Ramírezovi a ten vymyslel nádhernou patičku za sebe. K míči se dostal málo hlídaný Fabio Quagliarella, balon si zpracoval a poslal jej do rohu brány - 3:0.

Doria jasně válela a Fialky se na ni vůbec nechytaly. Dvacet minut před koncem vystřídal unaveného Eysserica Carlos Sánchez a jeho jediný gól znamenal ukončení čistého konta brankáře Viviana. Přesná hlavička Sáncheze deset minut před koncem už ale nemohla přinést Viole body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele