24. kolo
11.02.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mazzarri úspěšnější, Udinese odjíždí s prázdnou

Turín si doma připsal hodně důležité vítězství, protože se konalo na účet souseda v tabulce. Zebry odjíždějí zpět do Udine zklamané a bez bodů, o což se postarali střelci N'Koulou s Belottim. Zatímco Bianconeri jsou desátí, Turín jim odskočil na rozdíl tří bodů.

Vítěz dnešního duelu na Olympijském stadionu v Turíně se mohl přiblížit pohárovým příčkám a poodstoupit od poraženého týmu, neboť obě mužstva byla sousedy v tabulce. Zatímco domácí hodně spoléhali na uzdraveného Andreu Belottiho a umění trenéra Mazzarriho, jeho sok na lavičce Zeber do utkání vyslal od prvních minut české duo Jankto a Barák.

V páté minutě se málem poprvé dostali domácí od vedení. Po faulu Zampana na Iaga Falquého kopal sám faulovaný svolný přímý kop a vůbec ne špatně! Trefil totiž krásnou ranou z pravé strany břevno branky hostí! S další šancí přispěchal záložník Daniele Baselli, který našel hlavu obránce Burdissa. Zkušený stoper hlavičkoval parádně, jenže za překonaného Bizzarriho zaskočil na brankové čáře útočník Lasagna!

Bylo to hodně svižné utkání, jak mají ostatně oba týmy ve zvyku. V jednadvacáté minutě se dokonce Udinese prosadilo, konkrétně se přesně trefil po menší skrumáži Antonín Barák. Jenže sudí Abisso počkal, podíval se na video a kvůli předcházejícímu faulu ve vápně Barákovu trefu neuznal. A domácí se tohoto signálu chopili.

Ve 32. minutě totiž kopali rohový kop a na míč si po parádním pasu vyskočil Nicolas N'Koulou. Zkušený stoper, kterému se v Turíně daří nad míru, poslal míč přesnou hlavičkou za brankáře Bizzarriho, který se jen ohlédl - 1:0 pro Býky.

Udinese už do konce první půle nepřidalo na aktivitě a tudíž ani žádná další šance k vidění nebyla. Na ty jsme museli čekat ještě pár minut po změně stran. Nejprve trenér Oddo sáhl k střídání a poslal do hry urostlého útočníka Stipeho Pericu. Udinese zvýšilo tlak a míč soupeři prakticky nepůjčovalo. Jenže s tím Turín počítal a dokonale toho využil.

Po hodině hry totiž domácí podnikli rychlý protiútok, který měl na svědomí Andrea Belotti. Vůdčí osobnost ofenzívy Býků přesprintovala více než polovinu hřiště, unikla soupeřovým obráncům a dostala se až před Bizzarriho. S tím si už střelec Belotti poradil a zakončil svůj rychlý sprint parádní střelou k tyči - 2:0.

Tohle byl zásah, se kterým už Udinese definitivně nepočítalo a nezmohlo se na výraznější odpověď. Navíc se Zebry musely bránit, když se do zakončení dostal Daniele Baselli. Bizzarri si s jeho dělovkou ale poradil. Hosté se sice snažili napnout zbývající síly k útoku, jenže Turín a především jeho obrana dělala svou práci dokonale. I díky tomu patří Býkům solidní devátá příčka.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele