35. kolo
29.04.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Laziu stačila k výhře nad Turínem jediná branka

Boj o třetí příčku Serie A je dále hodně napínavý a hodně hlasitě si o ni říká římské Lazio. To ve večerním utkání dokázalo prosadit a ke třem bodům mu kromě čistého konta stačila jen jedna branka. V klíčovou chvíli utkání proti Granatě rozhodl mladý záložník Sergej Milinković-Savić.

Lazio hodlalo využít zaváhání Interu Milán a zároveň nechtělo dopustit, aby se mu AS příliš vzdálilo. Jediným prostředkem, jak toho dosáhnout, bylo porazit houževnatý Turín. Trenér Simone Inzaghi i proto postavil do hry od začátku obvyklé zbraně svého týmu, ať už to byli de Vrij, Radu, Marušić, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Alberto nebo Immobile.

Turínský celek nezažívá příliš plodné období a dnes měl před sebou těžký úkol zkrotit nejlepší útok ligy. S tím se měli poprat zejména Sirigu, N'Koulou, Burdisso, Moretti, De Silvestri, či Rincón. První zajímavou střelu si na své konto připsal Srb Adem Ljajić a Turín ukazoval, že ani ofenziva mu nebude cizí. Brankář Strakosha měl rozhodně mnohem víc práce, než kolik musel řešit jeho protivník Sirigu.

Další pohotovou a poměrně tvrdou ranou jej protáhl obránce De Silvestri. Turínu navíc svitla naděje na snadnější zápas ve 14. minutě, kdy se zranil Ciro Immobile. Právě na jeho výkonech je Lazio hodně závislé, takže to nebyla moc dobrá zpráva. Nahradil jej neméně dravý Felipe Caicedo. Ve 21. minutě se hnal za míčem Sergej Milinković-Savić a balon dohnal v pokutovém území Turína. Tam jej ale fauloval brankář Sirigu a taktéž padající N'Koulou.

Sudí Irrati téměř ihned pískal pokutový kop a fanoušci Lazia věděli, že je to obrovská šance. K balonu si navíc stoupl technicky vybavený Luis Alberto. Jenže zvolil hodně špatnou střelu po zemi, kterou brankář Sirigu v pohodě chytil! Lazio i nadále tlačilo a bylo jasně aktivnějším týmem, ale bez Immobileho nebyl tým moc sehraný. Další rána z kopačky Leivy byla zablokována mimo!

Z levé strany pálil Milinković-Savić, jeho technický pokus však brankář Sirigu konečky prstů odvrátil na roh. Poslední standardní situaci ve druhé půli lapil taktéž Sirigu do svých rukavic. Deset minut po změně stran se Lazio dočkalo několika velkých šancí. Zajímavý pokus vypálil na Sirigua Lucas Leiva a italský brankář v turínské bráně musel ukázat hodně dobrý reflex!

Ani ten ale nestačil o minutu později. Následující rohový kop zahrálo Lazio skvostně. Na centrovaný míč si v pokutovém území nejlépe naskočil vysoký Sergej Milinković-Savić a přesně umístěnou hlavičkou nedal svému soupeři šanci zasáhnout - 1:0 pro hostující Lazio Řím!

Turín prostřídal a Lazio měl potrápit čerstvý Iago Falqué. Gól ale málem padl na opačné straně hřiště, protože Felipe Caicedo se rychle zbavil padajícího obránce a postupoval sám na brankáře Sirigua, jenže svým obloučkem přehodil těsně i bránu! Souboj Caicedo - Sirigu se opakoval také o pár minut později a také nyní byl úspěšnější brankář Býků. Svižnou střelu vytlačit před sebe a tam si N'Koulou už poradil.

Z dálky to pak zkusil ještě Milinković-Savić, ale neuspěl. Lazio pak předvedlo další výbornou a rychlou spolupráci, která dostala míč na Sergeje Milinkoviće-Saviće. Jeho rána z první ale mířila těsně vedle! Srovnat mohl v nastavení utkání Adem Ljajić, který si stoupl k nařízené standardní situace, jenže jeho technický pokus poslal míč těsně nad bránu! Lazio i díky tomu slaví hodně důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele