15. kolo
02.12.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta veze z Turína bod, zachránil ji Iličić

Turín doma nezačal špatně a hostující Atalanta se musela hodně otáčet, aby nápor Býků zvládla. Domácí poslal do vedení krátce před koncem první půle obránce Nicolas N'Koulou, jenže druhá polovina utkání patřila zase hostům. Těm nakonec bod zachránil záložník Josip Iličić.

Atalanta musí bojovat ještě v pohárové Evropě a to ji dost vyčerpává. I proto hrála svůj duel dnes, aby se na čtvrtek mohla připravit. Možné roztržitosti chtěli využít domácí, kterří nasadili opory jako Sirigu, De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Baselli, Rincón, Belotti nebo Ljajić. Hosté nastoupili s Tolóiem, Masiellem, Cristantem, Kurtićem, Freulerem či Gómezem.

Hostující hráči začali aktivněji a míč měl velmi často na kopačce především Bryan Cristante, který je v posledních týdnech ve skvělé formě a často táhne Atalantu směrem dopředu. Po patnácti minutách musel trenér Siniša Mihajlović poprvé vynuceně střídat, neb se zranil zkušený bek Ansaldi. Jeho místo na hřišti zaujal mladík Bonifazi, který má být velkým příslibem Turína.

Obě jedenáctky hodně trápila rozehrávka, především domácí Turín zakládal útoky hodně nepřesně. A tak to zkoušeli jeho hráči střelou z větší vzdálenosti. Podobně jako Srb Adem Ljajić, který zkusil střelu přímo na branku, ale poslal míč jen zhruba dva metry vedle branky. Do zakončení se dostal i hostující Jasmin Kurtić, jehož střelu z levé strany ale dvojice bránících hráčů zablokovala na roh.

Když si už hosté mysleli, že v klidu dohrají první poločas domácí Býci udeřili. Vybojovali totiž v první nastavené minutě rohový kop a Adem Ljajić rozehrál z levé strany přesný centr. Na balon vyskočil nejvýš obránce Nicolas N'Koulou a domácí tribuny jásaly!

Do druhé půle se v dresu Atalanty dostal Josip Iličić, což byla velmi dobrý tah ze strany Gasperiniho. Deset minut mu totiž stačilo na to, aby si naběhl za obranu na skvělou nahgrávku od Petagny. Míč si zpracoval a neméně dobře zamířil ke vzdálenější tyči. Sirigu neměl nárok - 1:1.

Nahrávající Andrea Petagna se pokoušel o chvíli změnit rozdělit dvě jedničky na tabuli se skóre, když vypálil z hranice šestnáctky, ale jeho střela mířila pouze do míst, kde stál brakář Sirigu. Jinak ale tempo utkání nebylo moc vysoké a sobotní večer atraktivitou trochu pokulhával. K odraženému mči se na hranici vápna dostal Daniele Baselli, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla.

Domácí Turín ale nechtěl jen bod a hnal se za další brankou. Práci pro Etrita Berishu si vymyslel Iago Falqué, který těsně před svým střídáním zaměstnal mladého brankáře střelou z pravé strany. Na opačné polovině hřiště vytvořil další šanci Alejandro Gómez pro střídajícího útočníka Andrease Corneliuse, který ale neměl dostatek osobního prostoru, aby správně zakončil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele