33. kolo
18.04.2018 20:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

SSC Neapol - Udinese Calcio 4:2

Dny Massima Odda u kormidla Udinese se zdají být sečteny. Zebry totiž prohrály podesáté v řadě, přestože v Neapoli nesehrály vůbec špatnou partii a hned dvakrát vedly. Neapol nakonec zvítězila 4:2 a vzhledem ke ztrátě Juventusu snížila manko na čtyři body.

Zápas na San Paolo přichystal divákům hned šest krásných branek a parádní obrat domácích Parthenopei. Pro Neapol to byl vůbec skvělý večer, protože hned po závěrečném hvizdu se dozvěděla výsledek z Crotone, kde ztratil body Juventus.

Neapol byla od začátku výrazně lepším týmem a Udine už v úvodu zápasu přečkalo velké šance soupeře. Hamšikovu tečovanou ránu skvěle vychytal Bizzarri, stejně jako další nebezpečný pokus Insigneho. Udinese poté srovnalo hru a dlouho domácí do ničeho nepouštělo. Samo pak přichystalo místním fanouškům šok. Ve 41.minutě prošla dlouhá přihrávka skrze malým vápnem až na zadní tyč, kde osamocený Jakub Jankto trefil odkrytou klec. Udinese se však z vedení dlouho neradovalo. V nastaveném čase prvního poločasu předvedl krásnou individuální práci s balónem Lorenzo Insigne a přesnou trefou srovnal na 1:1. To ale ještě nebyl konec, Udine mohlo znovu vést, ale Jankta tentokrát vychytal Reina. ¨

Druhý poločas začal totožně jako ten první. Neapol měla nápor i šance, ale Udine to přečkalo a pak samo udeřilo. Zampanův centr znovu prošel vápna až k Ingelssonovi, který z první trefil balón přesně k tyči. Hostům ani druhé vedení dlouho nevydrželo. V 64.minutě znovu srovnal stav Raúl Albiol. Domácí rozehráli rohový kop, nejvýše si povyskočil španělský stoper a brankář Bizzarri se natahoval marně.

O dalších šest minut později už Neapol dokonala obrat. Arkadiusz Milik zareagoval na Bizzarrim vyražený balón a z dorážky zajisil svému celku vedení. Obrana Udinese se úplně sesypala a za chvíli inkasovala počtvrté. Na další centr si naskočil Lorenzo Tonelli a už to bylo 4:2. Hosté se ještě mohli vrátit do zápasu, ale Perica orazítkoval břevno. Neapol vyhrála 4:2 a je zpátky ve hře o Scudetto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele