24. kolo
10.02.2018 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Neapol doma otočila utkání s Laziem, to si odváží čtyři branky

Neapol díky famóznímu druhému poločasu dokázala otočit utkání s Laziem Řím a po tvrdě vybojovaných třech bodech se vrací na první příčku! Ačkoli hosty poslal do vedení de Vrij, tak se díky spolupráci Mertense se Zielińskim domácí radují.

Neapol nutně potřebovala porazit římské Lazio, pokud se chtěla vrátit na trůn. Juventus Turín totiž svou úlohu již v pátek zvládl a vystavil Neapol pod tlak. Ten si trenér Sarri nijak nepřipouštěl, ale přesto poslal na Lazio to nejsilnější, co měl k dispozici. Od první minuty začali Mertens, Koulibaly, Hamšík, Hysaj nebo Insigne. Hosté z Věčného města měli také mnoho důvodů porazit Neapol a starat se o to měli hráči jako de Vrij, Leiva, Immobile, Radu nebo Alberto s Milinkovićem-Savićem.

Úvod ale Neapol hodně překvapil. Ačkoli se chopila slova, první zahřmělo Lazio. Soupeř z Věčného města totiž zahrával rohový kop a po delší kombinaci se k míči dostal uvnitř vápna Stefan de Vrij. To při jeho výskoku a pozdním zákroku Pepeho Reiny znamenalo jediné - lídr musel doma od začátku dotahovat!

A to byla samozřejmě hodně nepříjemná pozice, třebaže hráči před utkáním tvrdili, že žádný tlak necítí. Teď se zmnohonásobil. A Lazio nehodlalo ubrat. Parolova kolmice na Immobileho trefila hostujícího útočníka do paty, o chvíli později pálil nepřesně také Luis Alberto. Až snad po pětadvaceti minutách se poprvé výrazně ukázali domácí borci. Konkrétně to byl Lorenzo Insigne, jehož akce poslala balon těsně vedle tyče!

Někdejší objev z Pescary zkoušel své štěstí lobem také po pár minutách, jenže tentokrát brankář Thomas Strakosha nemusel ani zasahovat. Trenér Simone Inzaghi musel mít velkou radost z toho, jak jeho hráči pozorně a komplexně bránili. Vydrželo jim to ale jen do 43. minuty. Dlouhý nákop zkušeného záložníka Jorginha totiž překonal obranu Lazia, za níž zůstal José Callejón. Ten už si tváří v tvář Strakoshovi poradil.

Neapol srovnala krok, ale věděla, že musí přidat, pokud chce všechny body. Unaveného a nevýrazného kapitána Hamšíka vystřídal Piotr Zieliński a tohle střídání si může trenér Sarri chválit ještě hodně dlouho. Nejprve zastupující kapitán Insigne pálil těsně vedle. Neapol ale vypadala mnohem aktivněji než v první půli, za což se dočkala zasloužené odměny.

Devět minut po návratu ze šaten totiž Neapol předvedla velmi rychlou akci taženou španělským esem Josém Mariou Callejónem. Jeho ostrý centr na zadní tyč si ve snaze odvrátit jej před dotírajícími protihráči vstřelil obránce Wallace do vlastní brány!

Možná až nezaslouženě rychle přišli hosté o iluze, protože sotva rozehráli, už brankář Strakosha lovil ze sítě míč znovu. Portugalský obránce Mário Rui vypálil z nějakých dvaceti metrů a brankář Strakosha by zřejmě jeho ránu měl. Kdyby se neotřela o střídajícího Piotra Zielińskiho, na což už rodák z řeckých Athén neměl nárok reagovat - 3:1.

No a rázem to bylo Lazio, které smutně a nechápavě ukrývalo hlavu do dlaní. Stačila chvíle nepozornosti a taky smůly, aby se domácí dostali do sedla. Strakosha měl ale nadále plné ruce práce, protože jeho reflexy vyzkoušeli postupně Mertens a Insigne. Patnáct minut před koncem navíc střídající Portugalec Nani udělal chybu, kterou Neapol opět potrestala.

Když přišel při snaze o založení útoku o balon, nebylo to ještě tak hrozné. Jenže Piotr Zieliński s jeho chybou naložil rychlým protiútokem. Na ten si naběhl Dries Mertens, načež mu mladý Polák poslal balon do vápna. V něm už Mertens "jen" chladnokrevně přehodil padajícího Strakoshu a bylo po zápase. I když se Ciro Immobile ještě snažil bojovat, Biancocelesti odjíždějí bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele