25. kolo
18.02.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol díky jediné brance porazila SPAL

Neapol uhrála se SPALem tři body, které potřebovala k návrat na první místo tabulky. Stačila jí k tomu jediná branka, o kterou se již v šesté minutě postaral záložník Allan.

Neapol potřebovala reagovat třemi body, neboť Juventus v poledním utkání dokázal ovládnout turínské derby. Pokud se Neapol chtěla vrátit na první místo, musela porazit SPAL. Trenér Maurizio Sarri dal znovu šanci osvědčeným hráčům, aby odlišil pohárovou a ligovou scénu. Do hry se tak dostali Reina, Albiol, Koulibaly, Rui, Allan, Hamšík, Callejón nebo Insigne.

SPAL bojuje o každý bod, ale stále se nachází v bezprostředním ohrožení sestupové zóny. Ani dnešní utkání nebylo jednoduché, navíc se neustále mluví o propuštění trenéra Sempliciho. Zkušený trenér je sice hodně kritizován, ale vedení za ním zatím stojí a Semplici se hodlal odvděčit minimálně dobrou hrou proti lídrovi tabulky.

Brankář Meret dobře tušil, že jej mezi třemi tyčemi SPALu čeká hodně práce. Jeho obránci se sice snažili, ale Meret se prakticky ani nerozehřál, a už musel do práce. Ve 4. minutě se povedený technický pokus Lorenza Insigneho odrazil od vzdálenější tyče přímo do rukavic Mereta a ten musel ukázat skvělé reflexy. Ani jeho umění ale nestačilo na udržení čistého konta.

Neapoli se totiž začátek utkání nesmírně povedl. O pouhé dvě minuty po první velké šanci se k balonu dostal záložník Allan, který si vyměnil míč s Josém Callejónem. Ten mu balon vrátil a sledoval, jak si defenzivně laděný záložník tvrdou ranou připisuje první branku dnešního utkání - 1:0.

Meret se musel dál hodně ohánět, aby zůstalo číslo v kolonce inkasovaných gólů tak nízké. V deváté minutě musel ukázat skvělý zákrok, když jeho obránci totálně zapomněli na volného Josého Callejóna. Jeho ránu však Meret parádně zlikvidoval. O chvíli později se s míčem u nohy až k vápnu prohnal Koulibaly, ale jeho rána zamířila těsně vedle.

S další zajímavou ránou vyzkoušel Meretovu pozornost Marek Hamšík. Tempo hry však poté trochu ustalo a SPAL měl šanci dýchat. Dvě minuty před koncem první půle také vystrčil růžky. Záložník Viviani nasadil k tvrdé ráně z dálky a domácí měli štěstí, že míč šel jen do náruče brankáře Pepeho Reiny!

Na opačné straně poločas uzavřel tvrdou ranou Marek Hamšík. Stejný scénář se opakoval také po změně stran, i když jsme u Neapole viděli poměrně dost nepřesností. José Callejón se pokoušel o centr před bránu, ale namířil jej hodně mimo. Území kolem Meretovy brány se stalo pozicí pro mnoho centrů, jenže opět postrádaly přesnost, nebo se stávaly Meretovou kořistí. Mladý brankář dnes rozhodně nezklamal.

Partenopei byli dále mnohem aktivnější, jenže chvílemi vypadali, že jim chybí dostatečná motivace roztáčet známý ofenzivní kolotoč. Až po hodině hry musel brankář Meret znovu zasahovat, když jeje ze strany vyzkoušel Dries Mertens. V 63. minutě to Neapoli málem vyšlo. Slovenský kapitán Marek Hamšík si naběhl do vápna a dostal krásný pas od Allana, který už jen hlavou poslal k tyči. Chvíli se domácí radovali z další branky, jenže pro Hamšíkovo ofsajdové postavení byla branka odvolána!

Po sporné situaci, která vyeskalovala žlutou kartou pro Hamšíka, došlo k několika změnám. Na hřišti se objevili Zieliński, Diawara či Floccari s Paloschim, ale skóre zápasu už nikdo z nich nezměnil. Neapol se tak vrací na první místo před Juventus.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele