20. kolo
06.01.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol opět vítězná, tentokrát padla Verona

V první půli možná ještě Neapol vyloženě nezářila a její šance diváky ze sedadel nezvedaly, ale po změně stran už ano. Nakonec se díky brankám Koulibalyho s Callejónem dočkala zaslouženého vedení a opět si připsala tři body. Její náskok na druhý Juventus se až do večera zase zvýšil, Verona naopak opět strádá.

Neapol sledovala se zájmem dění okolo včerejšího duelu Interu s Fiorentinou a kvitovala konečnou remízu. Jejím dalším velkým sokem je Juventus, největším ale zřejmě vlastní schopnosti. Neapol má stále vše ve svých rukou a zatím kraluje Serii A z prvního místa. Trenér Sarri žádal po svých hráčích opět maximální nasazení, i když jméno soupeře dnes nevzbuzovalo úplně strach, natož pak jeho forma.

Tu se měly pokoušet zachránit obvyklé opory jako Nícolas, Heurtaux, Cáceres, Rômulo, Verde nebo Kean. Sarri opět nasadil Reinu, Koulibalyho, Allana, Hamšíka, Callejóna, Mertense či Insigneho. Právě italský reprezentant se zasloužil o první vážnější střelu, když se díky své mrštnosti dostal až do zakončení, jenže jeho ránu vyrazil Nícolas. Po další kombinaci Marka Hamšíka Nícolas sice vyhlásil stav nebezpečí, ale nakonec zbytečně.

Z prvních minut asi diváci moc nadšení nebyli, neboť pomalé tempo a nevýrazný herní styl obou jedenáctkek evokovaly ospalé sobotní odpoledne. Po šestnácti minutách se k další velmi pohotové střele z větší vzdálenosti dostal José Callejón, jenže dnes neměl moc štěstí s přesností. A když už se Callejón s Mertensem několikrát dostali do obrovské šance, pak jejich nadšení zchladil pohotový Nícolas.

Zkušený brankář se opravdu vyznamenával a držel šance svého týmu na body nad vodou. První dvacetiminutovku, v níž jsme viděli snad nejvíce šancí za první dějství, zakončil pohotovou střelou Lorenzo Insigne, který jen sledoval, jak míč těsně míjí tyč! Partenopei se dnes hodně snažili o střelbu, na což možná jejich soupeř nebyl úplně připraven. Další pohotovu ránu zaznamenal záložník Allan.

Domácí ke konci poločasu tlačili a hráči Hellasu těžko stíhali, avšak brankář Nícolas díky svému umu a nepřesnosti Sarriho svěřenců nekapituloval. Po změně stran už na hřiště vyběhla jiná Neapol. Mnohem přímočařejší, nebezpečnější. Krásnou kombinaci na jeden dotyk zakončil tvrdou ranou k tyči opět aktivní Insigne, ale opět jen sledoval, jak brankář Nícolas jeho šance maří.

Rychlou kombinaci mezi bekem Ruiem a Allanem zakončil brazilský rodák z Ria de Janeiro po zemi opět jen do skvěle zasahujícího Nícolase, který marnivou obranu před sebou hodně zahanboval. Po hodině hry se rozezvučela také tyč! Branková konstrukce zasáhla místo Nícolase proti hlavičce Insigneho, který prudce nasměroval centr Callejóna do pravé tyče.

Domácí se mohli zlobit také na arbitra, který jejich gól neuznal kvůli ofsajdu, což bylo přinejmenším těžko průkazné. O body je však tento výrok nepřipravil, neboť o dvě minuty později poslal míč po rohovém kopu do sítě vysoký obránce Kalidou Koulibaly - 1:0.

Tahle branka byla hodně zasloužená a vzhledem k množství šanci byla jen otázka času, než se nějaký míč dostane do sítě Hellasu. A nebyla poslední, neboť dvanáct minut před koncem se Lorenzo Insigne proměnil v asistenta, který narýsoval nádhernou nahrávku na Josého Callejóna. Zkušený Španěl se natáhl na zadní tyči po míči a tečoval jej se štěstím za záda brankáře Nícolase!

Tou dobou se probouzela také Verona, minimálně její fanoušci byli slyšet mnohem více. Hráči vládnoucí na trávníku měli ale bleděmodré barvy. Neapol už nikam nespěchala a možná až příliš se s míčem mazlila. Nadějnou šanci čtyř hráčů pokazila právě snaha být až příliš hraví. V nastaveném čase se ještě vytáhl Nícolas, když jej razantní ranou vyzkoušel Jorginho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele