4. kolo
17.09.2017 15:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Neapol doma smetla Benevento šesti góly

Neapol si po nezdaru v Lize mistrů napravila reputaci i chuť a doma nedala Beneventu žádnou šanci. V síti brankáře Belece skončilo šest branek, z nich žpolovinu měl na svědomí belgický bomber Dries Mertens. Budoucnost hostujícího trenéra Baroniho je tak opět hodně nejasná...

Přesně takovouhle injekci sebevědomí obyvatelé San Paola hodně potřebovali. Dnes se Partenopei postavili proti Beneventu a bylo od začátku jasné, kdo bude na hřišti pánem. Trenér Sarri se rozhodl pro hru bez vyloženého hrota Milika a místo něj nasadil obligátní volbu - Driese Mertense. Zbytek základní sestavy už byl klasickým výběrem, který od něj známe. Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan či Hamšík, ti všichni se dočkali nástupu od první minuty.

Benevento se těšilo na kampánské derby, které v Serii A hodně dlouho chybělo. Že by ale dokázalo Neapol nějak přehrát, v to nejspíš nevěřili ani hráči samotní. Šanci dokázat sázkovým kancelářím opak dostali Belec, Antei, Lombardi, Chibsah, Lazaar či Coda. Začátek jejich konce se ale odehrál už ve třetí minutě. První ránu Driese Mertense vyrazil brankář Belec jen před sebe, kde už s dorážkou číhal Allan - 1:0.

Benevento se nehodlalo vzdát bez boje a se zajímavou střelou se o to pokusil Massimo Coda. Jeho rána ale mířila mimo. Neapol naopak pálila ostrými, protože v 15. minutě se s balonem dostal do vápna Lorenzo Insigne. Následně se otočil a přesnou technickou střelou pokořil brankáře Belece podruhé!

Neapol pokračovala v dominantním projevu, José María Callejón našel parádním centrem volného Marka Hamšíka. Slovenský kapitán hlavou zakončoval i díky tomu, že jej obránci Beneventa nechyli úplně samotného. Přesto narazil na zeď zvanou Belec. Ani ten ale o pár minut později nedokázal rychle reagovat. Lorenzo Insigne si nachystal parádní centr před Belece, kam naštěstí pro Neapol strčil nohu Dries Mertens - 3:0.

Od té doby bylo jasné, že tady půjde o debakl. Zvlášť v době, kdy se k míči na straně dostal Faouzi Ghoulam a předložil lahůdkovou nahrávku do vápna. Ve druhé vlně tam totiž číhal volný José Callejón, kterému už nedělalo problém zakončit do brány - 4:0.

Obrana Beneventam dá-li se po té náloži tak ještě označit, byla v troskách. Trenér Baroni na to reagoval stažením Anteie a nasazením Letizii. Krátce před koncem první půle dostal Dries Mertens balon před odkrytou branku a zakončoval, jenže tentokrát netrefil ideálně. Do samostatného úniku se po další hrubici hostující obrany hnal také obránce Elseid Hysaj, ale míč poslal těsně vedle.

Hodně atraktivní první půle byla minulostí a zejména hostující hráči za to byli určitě hodně vděční. Návrat na hřiště pro ně nejspíš představoval noční můru a ta se začala naplňovat, když Callejón tři minuty po změně stran zakončil placírkou. Brankář Belec se ale předvedl a jak dokázalo video, vyrazil balon ještě před čárou.

Při další brance byl ale bezbranný. Záložník Chibsah totiž podkopl střídajícího Emanuela Giaccheriniho, který byl na hřišti jen chvíli. I ta mu ale stačila k zařízení penalty, což Dries Mertens přijal s vděkem. Svou střelou sice trefil Vida Belece, ale ten už vyrazit balon nedokázal!

Hodně se snažil také mladík Ounas, blíže k brance ale byl obránce Hysaj. Jeho tvrdou bombu brankář Belec vyrážel jen se štěstím. To mu chybělo v 90. minutě, kdy se po dalším faulu na Ounase kopala druhá penalta v zápase. Opět Dries Mertens, opět nepřesvědčivé zakončení, ale opět gól. V pořadí již šestý, poslední.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele