27. kolo
03.03.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dybala v roli zachránce, Lazio doma padlo

Dlouho se domácímu Laziu dařilo neutralizovat útoky Juventusu a hrát s favoritem vyrovnanou hru. V samém závěru ale Lazio doplatilo na jedinou chybu, když v obraně chyboval Parolo a přes něj se přehnal Paulo Dybala. V letošní sezoně nebyl Argentinec zase tak důležitou součástí Juventusu, ale dnes díky jeho brance Stará dáma opět vítězí.

Jeden ze šlágrů kola se odehrál ve Věčném městě, kde na Juventus Turín čekala další velká zkouška. Turínský gigant svádí souboj o první místo s Neapolí a oba týmy byly dnes konfrontovány s římským sokem. Jako první přišlo na řadu Lazio, které věřilo, že se dokáže soupeři postavit a získat dobrý výsledek. Trenér Inzaghi k tomu nasadil opory jako Milinković-Savić, Alberto či Immobile.

Juventus dnes nemohl počítat s Gonzalem Higuaínem, ale trenér Massimiliano Allegri vsadil na schopnosti "rebela" Paula Dybaly. O jeho potížích v této sezoně se psalo už na mnoha místech a dnes mu dal Allegri šanci od první minuty. Vedle něj nastoupili hráči jako Pjanić, Matuidi, Asamoah nebo Mandžukić.

Lazio ukazovalo, že se před vlastními fanoušky nebojí a hodlá hrát s Juventusem vyrovnanou partii. Marco Parolo zkusil na pravé straně hřiště vypálit zpoza šestnáctky. Těsně ale minul tyč brány legendárního Gianluigiho Buffona. Juventus měl na opačné straně k dispozici přímý volný kop, který Miralem Pjanić posadil na hlavu Maria Mandžukiće. Chorvatský útočník však zamířil hlavou nad bránu!

Blaise Matuidi si na levé straně naběhl na míč a bez přípravy poslal centr před bránu, jenže ani vysoký Mario Mandžukić na něj nedosáhl! Brankář Buffon se rovněž nemohl nechat zaslepit pocitem, že jeho obránci vše vyčistí. K náročnému zákroku jej přiměla dělovka Luise Alberta. Následně stejný hráč poslal do vápna parádní centr a Sergej Milinković-Savić hlavičkoval na vzdálenější levé tyči pouze doprostřed brány!

Ve 29. minutě se poprvé měnilo skóre, i když jen na pár vteřin. Míč si do vlastní sítě poslal obránce Jordan Lukaku a měl štěstí, že sudí Luca Banti předtím pískal faul Juventusu. S blížícím se koncem první půle se Juventus dostal do tlaku. Mladý střelec Paulo Dybala poslal do šestnáctky nebezpečný centr, který propadl na vzdálenější tyč. Tam se jej ujal Sami Khedira, který míč přízemní ranou napálil těsně vedle!

Domácímu Laziu se příliš nedařilo dostat se blíže k Buffonovi a jeho obránci velmi dobře pracovali. A když už vypadala šance nadějně, zasáhl například Medhi Benatia, i za cenu bolestí. Lazio se po změně stran pokoušelo přidat a snahu mu upřít nejde. Ať už to byl centr Lukakua, nebo ať se jednalo o šanci Milinkoviće-Saviće.

Juventus zase trpěl tím, že jeho záložní řada nedoplňovala útok tak, jak by si asi trenér Allegri představoval. I proto zřejmě poslal na hřiště Douglase Costu, který vystřídal Lichtsteinera. Po hodině hry se do tempa začal dostávat Paulo Dybala, který nejprve napřáhl na levé straně šestnáctky ke střele. Thomas Strakosha si s ní ale naštěstí pro Lazio poradil a míč vyrazil!

Do hry se postupně dostali Alex Sandro a Felipe Sandro. Aktivita Juventusu stoupala a Lazio se začínalo ocitat pod tlakem. Ten nakonec Biancocelesti neudrželi, protože v 93. minutě se k balonu dostal Paulo Dybala. Ten obešel Marca Parola a v pádu stihl zakončit přes brankáře Strakoshu! Na žádnou reakci už Lazio nedokázalo najít síly ani čas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele