30. kolo
31.03.2018 15:00 CET
6 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio rozstřílelo oslabené Benevento šesti góly

Lazio Řím si nakonec snadno poradilo s Beneventem, ačkoliv to dlouho dobu tak nevypadalo. Benevento muselo hrát v oslabení prakticky celý zápas a nakonec tlak Lazia neustálo. Především díky skvělému závěru Lazio bere tři body po jednoznačném vítězství 6:2.

Benevento stále věří v zázrak v podobě záchrany, ale dnes jej čekala hodně náročná cesta na Olympijský stadion do Říma. Trochu se mu mohlo ulevit, když se v základní sestavě tamního Lazia neobjevil Milinković-Savić, ale přesto se jednalo o velmi silnou jedenáctku. Vešli se do ní Bastos, Luiz Felipe, Marušić, Parolo, Alberto, Patric nebo Immobile.

Hodně práce měl před sebou hostující brankář Puggioni, kterému měli s vychytáním střelců Lazia pomáhat hráči jako Tosca, Sandro, Letizia nebo Djimitsi. Do hry se dostali také dva odchovanci Lazia, Lombardi s Cataldim. Mnoho štěstí ale Beneventu nepřinesli a vinu na tom mělo také to, že už v sedmé minutě museli hosté do deseti.

Brankář Christian Puggioni vystartoval z brány na dlouhý nákop a asi dva metry za vápnem zastavil pokus o lob rukou! Sudí s ním neměl slitování a udělil mu červenou kartu. Přesilovka dlouhá 83 minut byla samozřejmě vodou na mlýn Lazia.

V 19. minutě se diváci dočkali prvního z mnoha nadcházejících gólů. Felipe Anderson šikovně prostrčil míč na hranici vápna, kde si jej s díky převzal Ciro Immobile. Chvíli míč zpracovával a poté našel místo mimo dosah Brignoliho! O pouhé tři minuty později ale Benevento dokázalo srovnat krok! Nádherný volný přímý kop poslal Danilo Cataldi k tyči a Strakosha plachtil marně - 1:1.

První půli zvládlo Benevento v rámci možností parádně, a to i díky neuznané brance Cira Immobileho, který pálil z ofsajdu. A ještě lépe na tom hosté byli v 51. minutě, kdy utišili Stadio Olimpico. Guilherme založil akci svého tým vysunutím Lombardiho, který pláchl po straně do vápna. V něm našel opět Guilhermeho, který z druhé vlny volejem překonal brankáře Strakoshu!

Zdálo se, že Benevento předvede zázrak. Jenže po hodině hry se jeho šance začaly rozplývat. A mohl za to střídající Felipe Caicedo. V 60. minutě si Caicedo skvěle naběhl na lehký lob mezi obránce a Albertovu asistenci přeměnil ve vyrovnávací branku! O chvíli později jej sice Alberto Brignoli vychytal, ale na hlavičku Stefana de Vrije po rohovém kopu už neměl nárok - 3:2!

Brankář Brignoli o pouhé dvě minuty později velmi tristně rozehrál a poslal míč na nohu Immobilemu. Zkušený Ital se hnal na bránu a nakonec akci zakončil přesnou střelou. Během posledních deseti minut se trefil ještě technickým obstřelem záložník Lucas Leiva a také úspěšný penaltový střelec Luis Alberto. Lazio tak doma deklasovalo oslabené Benevento šesti góly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele