36. kolo
06.05.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta veze z Říma cenný bod, Lazio se bez Immobileho trápí

Atalanta Bergamo pro tuto chvíli dramatizuje boj o třetí příčku, neboť s Laziem na jeho půdě dokázala remizovat. Římský celek bez kanonýra Cira Immobileho nepůsobil tak sebejistě a už od druhé minuty prohrával. Sympaticky ale utkání nevzdal a srovnal díky brance Immobileho náhradníka, útočníka Caiceda. Víc už ale domácí hráči ani přes několik šancí nevymysleli a bod je pro ně málo.

Lazio se dnes muselo obejít bez kanonýra Cira Immobileho, který se zranil a dost možná stihne nejdříve poslední kolo ligy. Jeho místo na hřišti zaujala někdejší opora Espanyolu Barcelona, útočník Felipe Caicedo. K němu trenér Simone Inzaghi postavil od začátku de Vrije, Cácerese, Marušiće, Murgiu nebo Luise Alberta. Hosté přijeli v poměrně silné sestavě, do níž se vešla jména jako Tolói, de Roon, Cristante, Freuler, Barrow nebo Gómez.

Atalanta je známá také tím, že dlouhodobě sází na mladé hráče a nebojí se jim dávat dostatek prostoru. Samozřejmě se díky tomuto přístupu poměrně často ukáže nějaká kometa či velký talent. Dalším z řady takových hráčů je Musa Barrow, který zaujal právě v Bergamu a Orobici mu dávají dostatek šancí. Také dnes dostal přednost před Petagnou a trenér Gasperini musel být hodně rád, že tak učinil.

Už ve druhé minutě utkání to totiž byl právě mladý střelec Barrow, který jako první rozvlnil síť. Marten de Roon se štěstím prošel středem hrací plochy a následně posunul míč na Barrowa. Mladý hráč si balon zpracoval a poslal jej přesně k pravé tyči Strakoshovy brány!

V desáté minutě mohli Orobici vést senzačně už o dvě branky, ale tentokrát pomohla Strakoshovi tyč. Záložník Bryan Cristante totiž udržel míč v šestnáctce domácích a pak ho posunul na Alejandra Gómeze. Zkušený tahoun ofenzivy ale svou střelou orazítkoval pouze pravou tyč! Svižné tempo utkání pokračovalo i nadále, čemuž pomáhala obě s chutí hrající mužstva.

Domácí Lazio se dočkalo zasloužené odměny v podobě vyrovnání ve 24. minutě. Mladý záložník Sergej Milinković-Savić poslal skvělý centr na Luise Alberta, který si míč ve vápně zpracoval. Všiml si navíc nabíhajícího Felipeho Caiceda, k němuž nikdo z obránců Atalanty nepřistoupil včas. Caicedo se odpoutal od ostatních a sám před Berishou pohodlně srovnal na 1:1!

Po půlhodině atraktivní hry mířil stejný hráč hlavou po dobrém centru ze strany jen těsně nad bránu. Deset minut před koncem poločasu muselo Lazio střídat, když se zranil Luis Alberto. Na jeho místo se postavil Brazilec Felipe Anderson, který rovněž znamenal nebezpečí pro obránce Orobici. Zkušený hráč posléze prošel přes tři své soupeře, ale nezakončil už podle svých představ.

Unaveného střelce první branky zápasu Barrowa vystřídal na začátku druhého poločasu Josip Iličić, který měl zpevnit záložní řadu hostí. O chvíli později málem Atalanta udeřila ze vzduchu, když si obránce Rafael Tolói seběhl na ostrý centr, jenže hlavičkoval těsně nad bránu! Pokus brazilského šikuly Andersona musel brankář Etrit Berisha řešit vyběhnutím z brány a použitím rukou, ale situaci zvládl.

Dvacet minut před koncem Josip Iličić skvěle prošel do vápna a nabídl míč spoluhráči Freulerovi, jenže Thomas Strakosha předvedl famózní zákrok a pokus svého soupeře bravurně vyrazil! Iličić byl dnes hodně aktivní, především střelecky zaměstnával brankáře Strakoshu neustále. Ten se ocitl v permanenci také čtyři minuty před koncem, ale po vyražení první střely mu pomohl Stefan de Vrij a odrazil dorážku Hanse Hateboera.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuchta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele