2. kolo
27.08.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

SPAL 2013 - Udinese Calcio 3:2

SPAL i ve druhém utkání v nejvyšší soutěži dokázal bodovat a před vlastními diváky přestřílel Udinese 3:2. Na stadionu Paola Mazzy bylo k vidění nesmírně dramatické utkání, domácí borci totiž o své výhře rozhodli až ve čtvrté minutě nastaveného času, kdy se trefil Rizzo.

Ferrara je na nohou. SPAL se téměř po padesáti letech představil doma v nejvyšší soutěži a hned si připsal dramatické vítězství.

Utkání začalo opatrněji a až postupně nabíralo na obrátkách. Stadion Paola Mazzy vybouchl radostí ve 25. minutě, kdy kapitán Mora rychle rozehrál na Borriella a zkušený útočník nadvakrát překonal Scuffeta. Nováček vedoucí brankou ožil a byl lepším týmem, Udinese se těžko dostávalo do zakončení a trenér Luigi Delneri měl o přestávce svým svěřencům hodně co vytknout.

Domácí věděli, že v žádném případě ještě nemají vyhráno a proto se chtěli co nejdříve uklidnit druhým gólem. Blízko k němu byl opět Marco Borriello, skvělou práci znovu odvedl kapitán Mora a Borriello zamířil těsně vedle. Aktivita domácích nakonec přinesla svoje ovoce v 54. minutě, kdy se po závaru před brankou prosadil do prázdné branky Lazzari. Celou situaci ale muselo hodnotit až video, které potvrdilo, že nešlo o ofsajd. Když pak v 62. minutě zazdil další gólovku Viviani, zdálo se, že SPAL má utkání plně pod kontrolou.

Udinese se ale zmohlo k odporu. Čtvrthodinu před koncem vstřelil po rohovém kopu důležitý kontaktní gól Nuytinck a v 86. minutě zahrávalo pokutový kop po faulu Vivianiho. Znovu muselo celou situaci posuzovat video a tentokrát dalo za pravdu Zebrám. Cyril Théréau střelou doprostřed vyrovnal a už to vypadalo na dělbu bodů.

Jenomže ve 4. minutě nastavení vybouchl stadion další radostí. Luca Rizzo si navedl balón do středu a krásnou ranou nedal Scuffetovi šanci. Udine už na další odpověď nemělo čas a nakonec v infarktovém závěru prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele