38. kolo
20.05.2018 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SPAL se zachránil, oslabená Doria padla

Ve Ferraře se může naplno urputně slavit, protože SPAL v roli nováčka dokázal vybojovat prvoligovou příslušnost i pro příští ročník! To se mu povedlo v domácím utkání proti Sampdorii Janov a díky brankám Antenucciho s Grassim. Sampdoria opět nezvládla roli favorita, k čemuž ale "pomohlo" také rychlé vyloučení Caprariho.

SPAL potřeboval bodovat, protože se nechtěl otáčet na své soupeře a jejich výsledky. Zápas začal mnohem lépe pro SPAL, protože už ve třetí minutě napálil Federico Viviani střelou zpoza vápna ruku bránícího Caprariho. Toho sudí ocenil žlutou kartou a ještě nařídil pro domácí pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal Mirko Antenucci a i když Belec vystihl směr, reagovat lépe už nedokázal.

Hostující Doria byla značně otřesena a chvíli jí trvalo, než se dokázala dostat znovu do tempa. Pokoušel se o to viník u první branky, jenže Caprariho ve skvělé pozici zradilo zpracování. O chvíli později se Doria opět dostala do šance. Gianluca Caprari však nedokázal prostřelit domácího brankáře, následně Vasco Regini pálil z dobré pozice mimo branku.

Po třiceti minutách pálil znovu aktivní Caprari, ale dnes to nebyl jeho zápas. Následně totiž po faulu na Felipeho dostal druhou žlutou kartu a byl sudím Di Bellem okamžitě vyloučen! To SPALu hodně pomohlo a dostával se do větších šancí. Alberto Paloschi pálil těsně před koncem první půle mimo.

Poločas druhý začal pro SPAL rovněž lépe. I když se do hry dostal veterán Fabio Quagliarella a hosté začali vypadat víc nebezpečně, skóroval SPAL. Dnes výtečný Federico Viviani výborně centroval před branku a jeho balon do sítě hlavou poslal nehlídaný Alberto Grassi - 2:0 pro domácí SPAL.

Aby Námořníky z Janova náhodou nenapadly myšlenky na možný obrat, zasadil jim domácí SPAL jen o dvě minuty později definitivní ránu. Krásný pas si před vápnem zpracoval veterán Mirko Antenucci, obešel obránce a poslal balon přes brankáře Belece! Jedenáctý gól veterána v letošní sezoně, který je klíčovou postavou prvního týmu.

Přesto se Doria ještě pokoušela o čestný úspěch. Belgický záložník Dennis Praet se dostal do výborné střelecké pozice, ale jeho ránu skvěle vyrazil gólman. V 66. minutě už to Dorii vyšlo. Mladý Polák Dawid Kownacki se dostal před vápno na centr a z voleje jej poslal mimo dosah brankáře Alfreda Gomise - 3:1.

O chvíli později se útočník Mirko Antenucci dostal k hlavičce, jenže jeho pokus jen o malý kousek minul branku veterána Vida Belece. A když v samém závěru hostující obránce Nicola Murru v dobré pozici místo střely volil špatnou nahrávku, bylo o vítězi rozhodnuto. SPAL korunoval povedenou sezonu skvělým posledním zápasem, ve kterém porazil dnes naprosto smutně hrající Dorii.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele