22. kolo
28.01.2018 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter opět selhal, proti Spalu získal jen bod

Inter Milán v poledním utkání nedokázal prolomit svou smůlu a z Ferrary veze jen bod. V utkání proti Spalu byl jasným favoritem a dokonce se po vlastní brance Francesca Vicariho dostal do vedení, jenže v 90. minutě o něj přišel. Na konečných 1:1 totiž srovnal kanonýr Alberto Paloschi.

Inter nadále bojuje o Ligu mistrů, jenže zatím se mu dobrá forma ze začátku ligového ročníku nevrací. Dnes se o to pokoušeli hráči jako Handanovič, Icardi, Škriniar, Miranda, D'Ambrosio, Vecino, Brozović nebo Perišić. Domácí spoléhali na Vicariho, Felipeho, Lazzariho, Schiattarellu, Vivianiho, Grassiho nebo Antenucciho.

Velké potíže měl hned od počátku brankář Alex Meret, kterého se pokoušeli favorizovaní hosté prověřovat střelami z dálky. Nezabírala na něj ani kombinační hra, o kterou se zasazovali Vecino s Icardim a Perišićem. Ve 14. minutě se málem ke gólu dostal veterán Antonio Candreva, jenže jeho solidní ránu po zemi brankář Meret viděl s dostatečným předstihem a vytěsnil ji na roh.

Candreva si velmi často uměl poradit s bránícími hráči, jenže jeho centry často putovaly do země nikoho, popřípadě území Mereta. Na opačné straně si na dobrý Antenucciho pas za obranu nabíhal Alberto Grassi, ale jeho hlava poslala míč vysoko nad bránu. První půli pak zakončil nepřesnou ranou z voleje Mauro Icardi a trenér Luciano Spalletti nemohl být spokojený s výsledkem ani předváděnou hrou.

Do druhé půle už naskočil Inter mnohem lépe a dost možná mu pomohlo také střídání. Do hry se dostal útočník Éder, který vystřídal nevýrazného a stereotypního Candrevu. Ve 48. minutě se favorizovaný Inter konečně dočkal vedoucí branky, i když se o ni zasloužil jen okrajově. Hlavní podíl na ní měl totiž domácí obránce Francesco Vicari, který ve snaze odkopnout centrovaný míč překonal nechtěně vlastního brankáře a Meret kapituloval - 1:0 pro Inter.

Od té doby se Inter mohl cítit mnohem volněji a jeho akce působily stejně tak. Záložník Matías Vecino zcela sám před brankářem mířil pod horní tyč, avšak Meret výtečně zasáhl a balón vytěsnil. Inter měl tu smůlu, že nedokázal zakončit své šance, kterých nebylo zrovna málo. Hlavičku Milana Škriniara zlikvidoval Meret také velmi pohotovým zákrokem a Inter dál tlačil.

Dvacet minut před koncem se do zakončení hnal Mauro Icardi, který se po míči natahoval. Dokázal jej sice trefit, ale mířil jen do míst, kam brankář Meret v pohodě doskočil. O chvíli později se na hřišti ukázal kanonýr Alberto Paloschi a měl dostatek štěstí či umění, aby něco s výsledkem udělal.

V 90. minutě si totiž Antenucci zpracoval na kraji vápna míč a poslal jej za obranu, kde se do vzduchu položil právě střídající Paloschi. Hlavou překonal Samira Handanoviče a slavil cenné vyrovnání!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Forza Inter

Reagovat
Artaxerxes

Snad to dáme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele