3. kolo
09.09.2017 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus přesvědčivě porazil Chievo

Juventus Turín se stal jasným vítězem domácího utkání proti Chievu Verona. V první půli to sice moc ofenzivní podívaná nebyla a domácím musel vlastním gólem "pomoci" Perparim Hetemaj, ale po změně stran udeřilo argentinské duo. Nejprve se prosadil Gonzalo Higuaín a na konci si připsal branku také mladík Paulo Dybala.

Juventus měl tu výsadu vytvořit dnes večer s Chievem jedinou dvojici a chtěl se důstojně připravit na nadcházející duel s Barcelonou. Trenér Massimiliano Allegri nasadil do brány Poláka Szczesnyho a před něj hráče jako Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Matuidi, Pjanić, Sturaro nebo Costu, Higuaína či Mandžukiće. Chievo se hodně spoléhalo na Birsu, Castra, Pucciarelliho, Gamberiniho nebo Sorrentina.

Juventus začal okamžitě projevovat svou kvalitativní převahu a téměř nepouštěl míč ze svých kopaček. Do vápna létaly míče především na hrozbu jménem Gonzalo Higuaín, s čímž si však hostující obrana věděla rady. Domácí branku s polským nájemníkem se pokoušel ohrozit záložník Valter Birsa, ale jeho rána nemířila do potřebných míst.

Chievo statečně odolávalo nátlaku domácí ekipy, ať už se jednalo o její rány z větší vzdálenosti, nebo kombinační hru. Tu spolu s posilou Matuidim zkoušel Kwadwo Asamoah, který však neuspěl. Až do 17. minuty se hostům dařilo tupit tlak domácích. Jenže pak si pomezní všiml hraní rukou Hetemaje a tato končetina není s fotbalem slučitelná. Tehdy začala smolná minuta zkušeného záložníka.

Následný centr do vápna mířil hodně ostře před brankáře Sorrentina, ale než se k hlavičce dostal někdo z domácích, hlavou jej zasáhl právě Perparim Hetemaj. Bohužel pro něj se ale nemýlil do vlastní brány, takže radost v jeho případě byla nulová - 1:0 pro favorita.

Tento gól domácímu mužstvu viditelně pomohl setřást zbytky nervozity. O rychlou odpověď se pokoušel Manuel Pucciarelli, který svou ranou z hranice vápna Szczesnyho rozhodit rozhodně nemohl. Po Sturarově faulu na Hetemaje se k balonu dostal z volného přímého kopu Radovanović a vyslal hodně tvrdou ránu. Brankář Wojciech Szczesny jí v cestě do sítě zabránil až na poslední chvíli!

Po akci Miralema Pjaniće se k zakončení pozvolna dostal Mario Mandžukić, jehož hlavička ale skončila mimo. A když Valter Birsa na konci první půle netrefil ideálně, sudí poslal oba týmy do šaten za výsledku těsně lepšího pro Juventus. Deset minut po změně stran sáhl trenér Allegri k zajímavému střídaní, protože stáhl Douglase Costu a nahradil jej Paulem Dybalou.

Jeho pobyt na hřišti byl na skóre poznat jen o čtyři minuty později. Miralem Pjanić si u vápna všiml nabíhajícího Gonzala Higuaína, kterého navíc nechala obrana Chieva trestuhodně volného. A to bývá pro zkušeného Argentince pohodlná chvíle, jak udeřit. Ranou pod břevno navýšil vedení svého celku na dvě branky.

Dvacet minut před koncem utkání ukázal své kvality i chuť dát gól mladší Argentinec Paulo Dybala, který však těsně minul. Devět minut před tou 90. pálil hodně nepříjemně Valter Birsa, jehož technická rána těsně minula tyč. Brankář Szczesny se proletěl vzduchem a měl štěstí, že se balon nakonec stočil těsně vedle.

Uzavřít skóre perfektním způsobem nakonec dokázal až Paulo Dybala. Šikovný útočník udržel ve vápně míč i přes atak dvou protihráčů a posunul si jej ke střele. Tou nakonec propálil brankáře Sorrentina, který se natahoval marně - 3:0 pro domácí Juventus.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A kde je Dybala? Šetří se na Barcu?

Benatia vzadu by mohl být malér

Jinak bych uvítal kdyby hráli Matuidi, Douglas Costa a Bernardeschi . Zatím to vypadá, že si Allegri koupil posili jen na parádu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele