12. kolo
05.11.2017 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus otočil utkání s Beneventem a slaví tři body

Juventus Turín sices Beneventem prohrával, ale díky brankám Argentince Gonzala Higuaína a rychlíka Juana Cuadrada si nakonec může nechat tři body. Benevento však podalo vemi dobrý výkon a ještě po poločase vedlo nad favoritem brankou talentovaného Amata Cicirettiho o jeden gól.

Po náročném klání Ligy mistrů trenér Max Allegri trochu protočil sestavu a do hry vypustil hráče jako Szczęsny, De Sciglio, Rugani, Matuidi, Cuadrado, Dybala, Costa nebo Higuaín. Benevento toužilo překvapit favorita, i když vědělo, že se svou současnou formou je to hodně nereálné. Pokusit se o to měli Ciciretti, Brignoli, Djimsiti, Antei, Di Chiara, Cataldi, Lazaar či Armenteros.

První minuty mnoho aktivity nepřinesly, Juventus se opět spokojoval s profesorskou úrovní vyučování a nijak aktivně nepůsobil. Po třinácti minutách Alex Sandro málem překvapil zajímavým centrem Brignoliho, který měl hodně co dělat, aby si balon nesrazil do vlastní brány. Pomohlo mu v tom břevno, od něhož se míč odrazil pryč. Juventus dal jasně najevo, že utkání kontruluje.

S další zajímavou akí přiběhl Claudio Marchisio, který nahrál ze středu na levou stranu na Cosstu. Někdejší hráč Bayernu Mnichov se s ničím nerozpakoval a napálil balon tvrdě do brankové konstrukce! Juventus dnes zkrátka mnoho štěstí neměl. O pár minut později na to žehral ještě víc.

V 19. minutě se totiž Benevento dostalo k zahrávání volného přímého kopu, míč si postavil mladý útočník Amato Ciciretti a krásnou ranou našel skulinu, kam polský brankář ve službách Juventusu nedosáhl! Nováček vedl v Turíně o jednu branku.

Tvrdá pravačka Cuardada na pravé straně vyzkoušela brankáře Brignoliho, Juan Cuadrado se znovu mohl zapsat mezi střelce o pár minut později. V tomto případě sice překonal brankáře Brignoliho, ale kromě něj obstřelil také jeho branku. Ofenzivní duo představované Costou s Cuardadem kombinovalo na pravé straně hřiště, ale finální fáze vázla. Stejný hráč centroval z pravé strany na zadní tyč, kde Higuaín sklepl míč hlavou do stoprocentní šance Marchisiovi, jenže ten minul!

Také Juventus kopal několik volných přímých kopů, ale ani jeden z nich ne příliš přesně. Dybalova levačka skončila uprostřed branky zásahem Brignoliho. Hosté toho mnoho ve druhé půli nepředvedli, možná uspokojeni svým vedením. Ciciretti táhl útok hostů po pravé straně, ale neměl podporu spoluhráčů. A tak se Juventus dostal k vyrovnání.

V 57. se Juan Cuadrado prodral k centru, který byl trochu přetažen. Zpátky do ohně jej ale hlavou vrátil Blaise Matuidi a Gonzalo Higuaín krásně trefil. Argentinský útočník je v poslední době ve skvělé formě a dnes to rovněž potvrdil.

Přesto to Juventusu nestačilo a dál se hnal za vedením. Po dalším Cuadradově pasu měl před sebou Higuaín prakticky jen Brignoliho, ale tentokrát jej vychytal. Po hodině hry se ale Cuadrado dočkal. Naskočil si totiž na perfektní centr od Sandra a hlavičkou o zem překonal Brignoliho - 2:1.

Tím se Juventus dostal do oblíbené pozice, kdy moc aktivní být nemusí. Spíše jen kontroloval hru a kombinoval, i když občas nějaká vlaštovka vylétla. Sandrova tvrdá levačka letěla mimo tři tyče. Do hry se na pár minutek také dostal Federico Bernardeschi a právě Bernardeschiho centr z pravé strany nevyužil na zadní tyči Mandžukić. V situaci dva na jednoho se Gonzalo Higuaín nezachoval moc dobře a nenahrál, takže akci pokazil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele