18. kolo
23.12.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus porazil Římany, sestřelil je Benatia

Juventus dokázal nejtěsnějším možným rozdílem porazit AS Řím a potvrdil, že na domácí půdě se mu proti návštěvě z Říma dlouhodobě daří. Po celý zápas aktivnější domácí poslal do vedení jedinou brankou obránce Medhi Benatia.

Šlágr kola v Turíně měl napovědět mnoho o tom, v jaké situaci se nachází hostující AS Řím, i jak silní jsou domácí. Vlci z Věčného města nikdy mnoho štěstí v Turíně neměli a mimo jiné na to domácí Stará dáma spoléhala. V prostředí Allianz Stadium Bianconeri prostě neprohrávají.

Trenér Massimiliano Allegri si opět "dovolil" posadit Paula Dybalu a dokonce zvolil nepříliš tradiční rozestavení, do něhož se vešli Cuadrado, Mandžukić, Pjanić nebo Sandro s Benatiou. Stará dáma patří mezi hlavní favority na zisk mistrovského Scudetta a obdobný sen hýčkají také Římané.

Trenér Eusebio Di Francesco naposledy zklamaně odcházel jako poražený v duelu s druhým turínským celkem a věřil, že jeho svěřenci se dostatečně poučili. Od prvních minut se do dresů oblékly opory Nainggolan, Florenzi, Manolas, Džeko, Perotti nebo Kolarov s Alissonem. Úžasná atmosféra ukazovala, jak fanoušci vnímají tradiční souboj dvou velikánů, nyní povzbuzený jen tříbodovým rozdílem.

První zajímavou šanci rozjel Matuidi, který našel parádním pasem sprintujícího Juana Cuadrada. Ten si nabíhal mezi tři hráče a o míč přišel vinou zákroku Federica Fazia, jenže k balonu se před bránou dostal Sami Khedira a Řím měl štěstí, že německému záložníkovi střela nesedla. Římané se na polovinu dobře hrajícího Juventusu téměř nedostávali a když už ojedinělý útok v menším počtu mužů podnikli, skončil nepřesnou střelou.

Stará dáma se naopak stále častěji dostávala do hloubi pole AS. Postupujícího Gonzala Higuaína, který se vyhnul ofsajdové linii, musel na poslední chvíli zastavovat pozorný Federico Fazio. Ani jeho centimetry ale nezastavily Medhiho Benatiu, někdejšího hráče právě AS Řím. Po Pjanićově rohovém kopu mělo AS dost smůly, protože Chiellini hlavičkoval do Alissona, odražený míč napálil Benatia do břevna a měl dostatek štěstí, že se k němu balon znovu odrazil - 1:0.

Ve 27. minutě hosté málem srovnali, když se do šance hnali Perotti s El Shaarawym, jenže toho vychytal parádním zákrokem Wojciech Szczesny. Kromě toho jsme ale byli svědky především emotivní hry, která často hraničila se zákroky oceňované kartami. Aby brankář Alisson nevyšel ze cviku, střelou z větší vzdálenosti jej na svou přítomnost upozornili Medhi Benatia a Miralem Pjanić.

Záložník Staré dámy začal individuální akcí také druhý poločas, třebaže neúspěšně. Juventus mohl přesto vést o dva góly, kdyby mířil Gonzalo Higuaín po skvělé nahrávce Samiho Khediry přesněji. Jenže rychlou akci Staré dámy poslal hodně vysoko nad bránu. Zkušenému Argentinci se dnes příliš nedařilo a většina jeho snahy končila nepřesností.

Na opačné straně posílal zajímavý centr do vápna Alessandro Florenzi, jenže o dlouhána Džeka se s chutí postaral Medhi Benatia, který odvrátil balon mimo nebezpečí. Gonzalo Higuaín měl mnoho příležitostí, ale většinu z nich s podivem spálil. A ten zbytek zlikvidoval brankář Alisson, obdobně jako zasáhl proti velké šanci Blaise Matuidiho.

Stejně tak se ale vedlo Edinu Džekovi, který se sice dostal po nahrávce Nainggolana do obrovské šance, ale místo nahrávky na volného Perottiho pálil vysoko nad! Do hry se postupně dostali Bernardeschi nebo Marchisio, čeští fanoušci mohli mít radost z přítomnosti Patrika Schicka.

Vyrovnat mohl po obrovské chybě Giorgia Chielliniho Alessandro Florenzi, jenže střelu římského rodáka zastavilo břevno! Stejně tak na druhé straně krásný pokus Miralema Pjaniće, i když v tomto případě se vyznamenal brankář Alisson.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude Match ... 0:2 Forza ROMA

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus hraje doma, oprav si to

Reagovat
Tuxedo

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

0:1

Reagovat
scr

1:2 - Dzeko se probudi da první branku a druhou tam loupne Patrik..FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

...a pak se probudíš zpocenej s rukou v nočníku!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Higuain

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

1:1

Reagovat
EarTher

FORZA JUVE! Ale ten Schick, nevím zda mám být rád, že se netrefil...

Reagovat
smazaný uživatel

ta poslední šance AS , tohle musí Páťa dát prostě....v takový rychlosti stačilo udělat úkrok a obstřelit, nechápu, že když jsou ty útočníci v rychlosti bojí se kličky nebo prostě obejít golmana, který je bez rychlosti, když maj čas a prostor............. škoda přál sem mu moc gól

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tiket :) tak to pošli Patrikovi, ať ti ty Vánoce zaplatí on místo fortuny :D opravdu škoda, byl by všude teď, kdyby to dal :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele