38. kolo
20.05.2018 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Janov se loučí prohrou. Doma na turínské Býky nestačil

Ani domácí prostředí janovským Grifům nepomohlo k dalším třem bodům. Ty si naopak zcela zaslouženě připsal Turín, který se prosadil díky zásahům Iaga Falquého a Daniele Baselliho. V posledních deseti minutách se sice prosadil domácí Goran Pandev a navíc mohli domácí využít početní přesilovku, ale další branky přidat nedokázali.

Hodně nabitý nedělní program v italské lize načal Janov, který se chtěl poprat o tři body i čest po zpackané sezoně s Turínem. Domácí nasadili opory jako Perin, El Yamiq, Izzo, Veloso, Bertolacci, Laxalt či Lapadula a pro některé z nich to možná bylo poslední utkání v dresu Janova. Hostující se rozhodl pro hráče jako Bonifazi, Rincón, Baselli, Ansaldi, Falqué, Berenguer nebo Belotti.

Moc pohledné utkání to dnes v Janově nebylo. Především kombinace se nedařila ani jednomu ze soupeřů a často bylo vidět, jak se útočící hráči zlobí na nepřesnosti spoluhráčů. Mladý obránce Pereira jako by se na utrpení v kombinaci nemohl dívat a zvolil tvrdou dělovku. Jeho ránu z pětadvaceti metrů ale mladý brankář Vanja Milinković-Savić chytil i přes jisté potíže.

Janov hrál v úvodu přeci jen lépe a po dvaceti minutách rozehrával ze slibné pozice standardní situaci. Oblíbený technik Miguel Veloso však míč poslal jen do dobře postavené zdi. O chvíli později už domácí prohrávali. Chybovali totiž v obraně, do vápna obdržel míč Andrea Belotti a všiml si nabíhajícího Falquého. Zkušený křídelník si naběhl před prázdnou bránu a poslal míč lehce do sítě - 1:0!

Ke konci první půle se zranil obránce Izzo a musel střídat za Omeongu. O chvíli později ukončil poločas dobrou střelou Iuri Medeiros, který ale brankáře Milinkoviće-Saviće ranou ke vzdálenější tyči nepřekonal. Do druhého poločasu už vlétl zkušený střelec Goran Pandev a jeho pokyny byly jasné - zvrátit nepříznivý stav. Ránu Diega Laxalta posléze musel likvidovat brankář Milinković-Savić.

Andrea Belotti se o chvíli později pokoušel v tísni hlavičkovat, jenže minul. Janovu dělala dnes obrana velké potíže a Turín jeho chyb využíval. V 58. minutě bek Ansaldi přihrál z levé strany před odkrytou bránu, kde stál úplně volný Daniele Baselli. Mladý záložník bez potíží lehce tečoval míč za čáru - 2:0.

Na hřiště se o chvíli později dostal také častý návštěvník lékařských týmů Giuseppe Rossi, který se snažil zakončovat skluzem. Jenže jeho pokus byl zblokován do zámezí. V 80. minutě se domácí přeci jen dočkali. Po zkažené kombinaci vyrazili Grifové do brejku, který se snažil před dotírajícím Lapadulou odpálit míč. Poslal jej ale jen vedle sebe do šance Goranu Pandevovi, který obloučkem lehce překonal Milinkoviće-Saviće.

Turín si utkání zkomplikoval sám a hodně jej zdramatizoval obránce Cristian Ansaldi. Sedm minut před koncem totiž dostal za hloupý faul další žlutou kartu, takže následovat musela karta červená. Svůj tým tedy oslabil a mohl jen děkovat Goranu Pandevovi, který minutu před koncem trefil jen břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele