2. kolo
26.08.2017 18:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Juventus čtyřmi góly otočil zápas s Janovem

Janov vstoupil do utkání s Juventusem Turín impozantně, protože už po osmi minutách vedl o dvě branky. Favorizovaná Stará dáma se ale nevzdala a ještě do konce první půle srovnala krok. Její hru dirigoval dnes večer nezastavitelný Paulo Dybala, který se do statistik zapsal hattrickem. I díky němu Juventus zanechal v síti brankáře Perina čtyři branky.

Janovští Grifové se spoléhali na oporu v podobě brankáře Perina, který se dlouho drží mezi nejlepšími Italy ve svém oboru. Nově formovaný útok tvořili Taarabt, Panděv a Galabinov, zatímco na lavičce čekali Centurion nebo Lapadula. Juventus nešetřil na ždáném hvězdném jméně a divákům na Marassi se představily veličiny jako Higuaín, Dybala, Buffon nebo Khedira hned od začátku.

Ten se pro favorita rozhodně nevyvíjel podle představ. Pouhých 18 vteřin (!) totiž trvalo Goranu Pandevovi, než se probil s míčem k centru do vápna a tam si jej do vlastní sítě srazil pomalu se vracející Miralem Pjanić! Janov náhle ožil a nečekaného vedení se nechtěl vzdát.

Navíc své vedení nad favoritem navýšil ihned poté. V 6. minutě se arbitr Luca Banti radil s videem a to mu sdělilo, že by penaltu měl opravdu odpískat. Žlutou kartu dostal zkušený bek Stephan Lichtsteiner a Andrej Galabinov se z pokutového kopu nemýlil. A to přesto, že míč trochu laxně namířil doprostřed brány.

Tohle s Juventusem už vypadalo hodně vážně. Jenže Juventus se může spolehnout na novou "desítku". Miralem Pjanić našel jejího držitele, Paula Dybalu, ve vápně. Argentinský mladík se nebojácně vydal míči naproti a tečoval jej do sítě - 2:1.

Tempo hry trochu logicky opadlo; přeci jen si Janov teď dával větší pozor v obraně. Těsně před koncem první půle musel dva parádní zákroky vytáhnout ze svého repertoáru Mattia Perin. Mladý brankář si poradil nejprve s ostrou ranou Paula Dybaly, který mířil k tyči. Perin balon vyrazil do strany, kde se pohyboval Gonzalo Higuaín. Ani druhá argentinská hrozba jej ale nepřekonala a Perin míč vyrazil.

Ke konci první půle se znovu dostalo ke slovu video. Očekávaná revoluce možná bude ještě chvíli působit dojmem křišťálové koule, s níž se bezmocní sudí radí, ale dejme jí čas. V tom nastaveném pomohla Juventusu k penaltě, protože Mario Mandžukić napálil ruku Darka Lazoviće. Na přesně umístěnou ránu Paulita Dybaly už ani dnes výborný Perin nestačil.

Janov chtěl podobně jako do první vlétnout i do půle druhé. Byl to ale jeho soupeř, kdo se usadil u pokutového území. Nejprve pálil Gonzalo Higuaín na vzdálenější tyč, kterou těsně minul. Pak se dostal ke slovu Mario Mandžukić, který vyslal za obranu nádherný pas na Juana Cuadrada. Ten si nejprve obhodil protihráče a poté zavěsil nechytatelně k tyči - 3:2.

Tím se Juventus dostal opět na koně a Janov se naopak ocitl pod dekou. Tempo opět diktoval Juventus. Pjanić si narazil míč se spoluhráčem a poté střílel z voleje, míč byl tečován mimo bránu. Janovští se v podstatě už ani nesnažili s výsledkem něco udělat a hrálo se spíše na náhodu.

Tu ale rázně odmítl opět Paulo Dybala, který si obranu Janova dnes opravdu vychutnával. V nastaveném čase totiž Gonzalo Higuaín posunul míč na Dybalu, který se skrýval na hraně vápna. Nad míčem udělal přešlapovaček a poté jej poslal na bližší tyč. Perin čekal spíše opačnou stranu a nestihl již zareagovat - 4:2 pro Juventus.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele