28. kolo
11.03.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán veze tři body z Janova, rozhodl André Silva

Janovské CFC dlouho bránilo výborně a nedovolovalo milánskému soupeři, aby se dostal do vedení. Když už se ale zdálo, že se body budou dělit, zasáhl dosud nepříliš využívaný mladík. Dokonce až ve čtvrté minutě nastavení se prosadil André Silva, který se dostal do hry až ve druhé půli. Pod trenérem Gattusem nepříliš využívaný hráč tak vystřelil AC cenné tři body.

Trenér Gennaro Gattuso sestavou příliš netočil a změna se týkala v podstatě jen Boriniho a útočníka Nikoly Kaliniće, který dopřál oddech mladému talentu Cutronemu. Janovští fanoušci mohli spoléhat na tradiční opory jako Perin, Bertolacci, Spolli, Laxalt nebo Pandev. AC se projevovalo v prvních momentech hry mnohem lépe, jenže naráželo na velmi systematickou obranu Janova.

Turecký záložník Çalhanoğlu táhl protiútok po pravém křídle a po centru Rodrígueze měl práci Perin. V jedenácté minutě se AC dostalo do první velké šance a díky své rychlosti překonalo obranu Janova. Ne však brankáře Perina, který předvedl parádní zákrok. Obránce Ricardo Rodríguez naservíroval přihrávku přesně na nohu Kaliniče, proti němuž Perin zasáhl naprosto bravurně a držel nulu v kolonce inkasovaných branek.

Fabio Borini působil sice na nepříli obvyklém místě, ale díky své univerzálnosti ukazoval dostatek kvality směrem dopředu i dozadu. Jeho vybídku následoval Suso, který s míčem udělal několik kliček a centroval. Na Kaliniće ovšem dlouhý pas nedolétl. Na zadní tyči zase mohl překvapit Donnarummu Galabinov, jenže zkušenému střelci Janova chybělo k míči přeci jen pár centimetrů.

Pět minut před koncem první půle měl domácí Janov k dispozici rohový kop z levé strany a balon se snášel na malé vápno. Tam si na něj vyskočil ze všech nejvýše stoper Spolli, jenže nasměroval své zakončení mimo bránu. Po několika odrazech Milán dostal balon do sítě za záda Perina, jenže sudí Fabbri jej neuznal kvůli ofsajdu.

Po změně stran se do zakončení dostal Goran Pandev a brankář Gianluigi Donnarumma měl plné ruce práce, aby jeho střelu vyrazil. Po centru Hiljemarka se do zakončení dostal záložník Luca Rigoni a vsítil branku, jenže po delší odmlce promluvilo video. A sudí na základě toho branku odvolal! O pár vteřin později mohl konečně dát první branku Zukanović, ale v obrovské šanci po parádním centru poslal balon mimo!

Dvacet minut před koncem se do hry dostal kromě Cutroneho také André Silva a povel trenéra Gattusa byl jasný - bod je málo, přidejte! Osm minut před koncem se postavil k volnému přímému kopu Suso a nasměroval jej jen těsně vedle.

Když už se zdálo, že se Janov dočká bodu s favoritem, AC se prosadilo. Ve čtvrté minutě nastavení se snesl centrovaný míč od kopačky Španěla Susa na hlavu Andrého Silvy, který předčil všechny konkurenty a přesnou hlavičkou prostřelil brankáře Perina!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Janove to bude určite veľmi ťažké. Budem rád aj za remízu. FORZA AC!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžené víťazstvo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele