17. kolo
16.12.2017 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Inter poprvé prohrál, tři body má Udinese

Inter Milán poprvé v sezoně prohrál a může za to také česká enkláva v Udinese. Právě Zebry se totiž staly prvním přemožitelem týmu trenéra Spallettiho a ještě mu nasázely tři branky! Mauro Icardi a spol. dnes zkrátka na dobře hrající hosty nestačily a mohou přijít o první místo.

Mělo to být další utkání, v němž Zebry normálně podají dobrý výkon, ale na San Siru je semele atmosféra či indivudální kvalita, které má domácí Inter přehršel. Ani dnes trenér Spalletti nehodlal podcenit svého soka a od prvních minut vypustil hráče jako Icardi, Škriniar, Miranda, Handanovič, Candreva nebo Vecino s Perišićem. Domácí hráli za potlesku tribun o zvýšení náskoku proti druhé Neapoli.

Hosté nebyli rozhodně favoritem, spíše čekali, co se stane a jaké příležitosti jim Inter nabídne. Trenér Oddo vsadil na hráče jako Bizzarri, Danilo, Widmer, Barák, Fofana, Jankto, Adnan, De Paul nebo Lasagna. A ačkoli hosté rozhodně nebyli favority, od prvních minut bylo vidět, že dnes by se domů mohli vracet s body. První zajímavou střelu měl na svědomí Antonín Barák, který se těsně netrefil.

Domácí se spoléhali na rychlost po stranách. Brozović roztáhl hru na pravou stranu, jeho oblouček našel přesně D'Ambrosia a pak už se k balonu dostal Ivan Perišić. Na toho si obrana Udnese dávala hodně velký pozor, takže se ke střele nedostal. Obrana Interu v prvních chvílích nemusela moc zasahovat, ale už ve 14. minutě bylo vidět, že dnes nemá svůj den.

Moc se nepředvedla, když se Widmer zprava probil do vápna a stříleným pasem našel Kevina Lasagnu. Ten si míč zpracoval a protože vedle něj nikdo nebyl, mohl v klidu poslat balon do brány! A to byl šok, který Inter úplně nečekal.

Ihned poté se ale opět ukázal Inter jako tým, který se nevzdává. Candreva dostal na pravém křídle oblouček za obranu, který si zpracoval a poslal centr před bránu. Mauro Icardi dal domácí opět důvod slavit, protože se dostal před svého obránce a míč z voleje umístil za záda brankáře Albana Bizzarriho - 1:1. To bylo ale na delší dobu vše, co Inter směrem dopředu vymyslel.

Po dvaceti minutách Vecino po centru z levé strany sklepl míč na nabíhajícího Candrevu, který pálil z rohu vápna z voleje na zadní tyč. Přestřelil. Valerovu střelu chytil Bizzarri a ten měl plno práce také ke konci první půle. Perišić se prohnal po levém křídle a z úhlu pálil, na bližší tyči byl ale připravený Bizzarri!

Udinese se kromě prvního gólu ale k bráně Handanoviče moc nedostávalo a v první půli vůbec nehrálo dobrý fotbal. Ve druhém poločase to už bylo mnohem zajímavější a vše začalo tím, že se obránce Davide Santon dotkl míče ve vlastním vápně rukou. Chvíli se sice oba celky dohadovaly, ale nakonec rozhodl progresivní VAR.Sudí na tom základě ukázal na pokutový kop a Udinese díky trefě De Paula proměnilo další z mála šancí - 2:1 pro hosty.

Inter už tak rychle nevyrovnal, i když šancí měl dost. Kapitán Mauro Icardi dostal naprosto skvělou kolmici do vápna, svůj střílený pas ale namířil jen do pozorné obrany. Ta si vůbec dávala daleko lepší pozor na svého soka. Valero posléze připravil šanci pro Vecina, ale spolupráce dvou někdejších opor toskánské Violy nevedla k ničemu.

Zato spolupráce dvou českých mužů na hřišti ano! Patnáct minut před koncem utkání našel Jakub Jankto skvělým pasem na malém vápně kamaráda Antonína Baráka, který poslal balon přesně k tyči a mimo dosah brankáře Samira Handanoviče! A protože na nic dalšího se Inter nezmohl, překvapivě padl proti efektivnímu Udinese.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0Forza Inter

Reagovat
Hardwell

Pecička

Reagovat
smazaný uživatel

A byla pochopitelně na lupenu-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele