35. kolo
28.04.2018 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus otočil utkání proti oslabenému Interu

Juventus dokázal otočit vývoj utkání s oslabeným Interem Milán a připsal si dost možná rozhodující výhru. Tři body si zajistil až v samotném závěru a postarali se o to Cuadrado s Higuaínem.

Juventus Turín měl dnes večer před sebou hodně důležité utkání, které mohlo mnohé napovědět o jeho skutečné síle i touze vyhrát mistrovské Scudetto. Trenér Max Allegri si byl velmi dobře vědom toho, že jeho tým potřebuje nutně tři body, takže nasadil silnou sestavu. Do ní se vešli Buffon, Cuadrado, Rugani, Sandro, Pjanić, Matuidi, Costa, Higuaín nebo Mandžukić.

Inter byl jednou z posledních překážek Juventusu na jeho cestě ke Scudettu a sám bojoval o Ligu mistrů. Trenér Luciano Spalletti si proto nemohl dovolit větší zaváhání a také on věřil ve tři body. Využil k tomu schopností hráčů jako Handanovič, Cancelo, Škriniar, Miranda, Vecino, Candreva, Rafinha nebo Icardi.

Inter vůbec nezačal bojácně, naopak se jeho hráči pustili do slavnějšího soupeře a většího favorita utkání. Antonio Candreva se pokoušel o zajímavý centr a posléze našel hlavu svého soka. O chvíli později vyzkoušel obranu Juventusu také Cancelo, ale ani jeho pokus nestačil na velmi dobře pracující obranu hostí.

Dlouhý centr Juana Cuadrada zprava na vzdálenější tyč sice mohl zpracovat a posléze vystřelit Matuidi i Mandžukić, jenže tihle dva borci si zrovna nerozuměli. Mnohem lépe dopadla spolupráce mezi Cuadradem a Douglasem Costou. Brazilský útočník si balon po dlouhém centru za obranu zpracoval bezvadně a přes padajícího obránce propálil brankáře Samira Handanoviće - 1:0 pro hostující Juventus!

A to nebyla jediná rána pro Nerazzurri. V 18. minutě totiž dost bezohledně fauloval Maria Mandžukiće Matías Vecino a sudí mu ihned ukázal rovnou červenou kartu! Inter čekala hra v početním oslabení celých 72 minut! Přesto se domácí sympaticky nevzdali. Antonio Candreva vypálil zleva z velké dálky k druhé tyči, ke které skákal také Buffon. Legendární brankář Juventusu nakonec rukou dokázal míč vyrazit!

Zajímavá první půle nabídla také ránu Juana Cuadrada, která však naneštěstí pro Juve mířila mimo. V šesté minutě nastaveného času Blaise Matuidi ještě dokázal překonat Handanoviće po chybě jeho obrany, jenže sudí se postavil proti gólu a neuznal jej z důvodu ofsajdu.

No a tahle situace asi domácí jen utvrdila v tom, že i Juventus se dá porazit. Druhý poločas totiž Nerazzurri začali mnohem lépe. Centr od Rafinhy ještě k adresátovi nedoputoval, ale o pár minut později se už domácí prosadili. Jmenovitě to byl kapitán Mauro Icardi, který se v 52. minutě trefil po centru ze standardní situace a srovnal!

Od té doby se Inter hodně snažil ukázat svému soupeři, kdo je tady pánem. Povedlo se mu to v 65. minutě. Nebojácný Inter se i v deseti mužích dral mnohem odvážněji za výhrou než profesorsky hrající Stará dáma. Výsledkem byla vlastní branka stopera Barzagliho, který zamířil za záda brankáře Buffona po akci Ivana Perišiće!

Ani Stará dáma se ale nevzdala. Patnáct minut před koncem utkání Dybala pálil zprava levačkou k tyči Paulo Dybala a jen brilantní zákrok Handanoviće zabránil inkasování. Když už se zdálo, že si Inter i přes oslabení pohlídá těsnou výhru, Juventus udeřil. Nejprve se tři minuty před koncem prosadil Juan Cuadrado, který podnikl výpad do vápna Interu a jeho střelu si do vlastní brány srazil obránce Milan Škriniar - 2:2.

Ani to ale Juventusu nestačilo. Celek zvyklý na podobné bitvy se usadil kolem vápna oslabených domácích a minutu před koncem hosté kopali standardní situaci. Na zadní tyči hlavičkoval dlouhý pas Gonzalo Higuaín, který hlavou překonal nevěřícího brankáře Handanoviće - 3:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

juve to kúpi aj na interi aj na AS. to inak byť ani nemôže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele