30. kolo
31.03.2018 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter si díky Icardimu hladce poradil s Hellasem

Inter Milán si pohrál s hostujícím Hellasem Verona a nadělil mu tři branky. O dvě z nich se postaral kapitán Mauro Icardi, který opět patří k nejlepším útočníkům v lize. V samém závěru byl ještě vyloučen brankář Nícolas.

Inter chtěl využít zaváhání AS Řím a dnes se navíc mohl spoléhat na podporu ochozů stadionu San Siro. Na trávníku se od prvních minut ocitli hráči jako Handanovič, Cancelo, Škriniar, Rafinha, Gagliardini, Brozović, Perišić nebo kapitán Icardi. Hellas kontroval brankářem Nícolasem, před nímž stáli Ferrari, Vuković, Aarons, Rômulo, Büchel nebo Petković.

Domácí celek se s Hellasem vůbec nemazal a předvedl parádní vstup do zápasu. Po pouhých pětačtyřiceti vteřinách hry si do vápna Hellasu naběhl Mauro Icardi, kterému stačí opravdu málo. Prvním dotykem s míčem nasměroval balon za bezmocného brankáře Nícolase a Inter okamžitě vedl.

Stejný duel se odehrál ještě několikrát. Například v šesté minutě musel brankář Hellasu opět rychle ven z brány, tentokrát ale skončil na zemi s bolestivou grimasou. Mnohem lépe si vedl Ivan Perišić. Celkem aktivní Chorvat se napoprvé ještě utkal s Nícolasem neúspěšně, ale ve 13. minutě už jej prostřelil. Po dlouhé nahrávce se dostal před Ferrariho a v trochu krkolomné pozici prostřelil Nícolase - 2:0.

Inter byl nadále mnohem aktivnějším týmem, i když s pohodlným vedením o dvě branky se pochopitelně dopředu tak moc hnát nemusel. Icardi byl při chuti, stejně tak Perišić. Kapitánovi Interu byl ale několikrát pískán ofsajd. Hellas naopak brankáři Handanovičovi moc potíží nedělal a vepředu působil hodně bezzubě.

Krátce před koncem první půle Inter předvedl rychlou a líbivou kombinaci Candrevy s Rafinhou, ale finální fáze už Interu nevyšla. Po změně stran Inter nijak zásadně neubíral z tempa a dál se snažil dominovat. Využíval k tomu zejména chyb hostující obrany, přičemž především obránce Ferrari po svém výkonu může trpět méněcenností.

Právě po jeho chybě totiž Ivan Perišić sebral míč a sprintoval před bránu. Tam volil delší nahrávku na zadní tyč, kam se natáhl nehlídaný kapitán Icardi. Jeho zakončení znamenalo třetí branku Interu a Hellas začínal mít vážné potíže s tím, aby zápas důstojně dohrál. Za stavu 3:0 pro Inter samozřejmě domácí mohli v klidu ubrat z tempa a šancí ubylo.

Candreva se pokoušel prosadit zajímavou ranou z pětadvaceti metrů, leč neúspěšně. Další dlouhý míč od Perišiće usměrnil Cancelo na zadní tyči jen do boční sítě. V dost možná největší šanci hostí pálil Fares jen do tyče. V 90. minutě dostal přímou červenou kartu po zbytečném faulu na Édera brankář Nícolas a do brány musel obránce Fares. Gól už ale neinkasoval, Inter se spokojil s třemi góly a čistým štítem pro brankáře Handanoviče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
cink

Tohle jsou fakt povinné 3pt a věřím, že to bude o 2 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele