23. kolo
03.02.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter Milán opět zklamal, s Crotone si rozdělil body

Crotone slaví velký úspěch, protože na San Siru se díky srovnání Barberise postaralo o remízový výsledek. Domácí celek nejenže nepředvedl herně nic přesvědčivého, ale své fanoušky zklamal především výsledkem. Vzhledem k tomu, jak s Crotone dokázali zamést jiné velké firmy, se při remíze 1:1 jedná o hodně velkou krizi.

Trenér Spalletti přišel do Interu, aby slavnému celku ukázal cestu z nepříjemného tunelu. I když se na začátku sezony zdálo, že se mu to konečně povede a bude hrát na předních příčkách, poslední týdny jsou pro Nerazzurri jednoznačně zklamáním. Tentokrát měl Inter ideálního soupeře, který bojuje o záchranu a nedaří se. Inter ale dokázal, že má své vlastní démony, s nimiž bojuje.

Celá kostra stávajícího kádru je až na brankáře Handanoviče často předmětem smutných a ironických úsměvů fanoušků. Jeden z terčů kritiky, zkušený křídelník/běžec Antonio Candreva předváděl také proti Crotone další obvyklou sestavu. Běh s míčem a centr do země nikoho. Jeho centry sice občas někoho z domácích našly, ale ani to nepomáhalo. Záložník Matías Vecio pálil zpoza vápna mimo.

Je pravda, že se Inter musel obejít bez svého kapitána a střelce Maura Icardiho, ale jeho přítomnost by teď - soudě podle zpráv z médií - stejně asi moc nepomáhala. Vepředu se měl o ofenzivní práci starat také Marcelo Brozović, po většinu své kariéry jednou nohou pryč z Interu. Ačkoli toho dle statistik naběhal ze všech svých spoluhráčů nejvíc, jeho přítomnost vidět nebyla.

Projevil se naopak nenápadný kanonýr Éder. Ve 23. minutě si totiž zkušený útočník našel místo ve vápně a po centru Brozoviće z rohového kopu hlavičkoval přesně k levé tyči. Brankář Alex Cordaz se natahoval marně a Inter vedl.

V hodně loudavém a nepříliš atraktivním tempu hry se nedařilo ani jednomu celku o nějakou smysluplnější kombinaci a když už ano, tak neměla dlouhého trvání. Rovněž kritizovaný obránce Dalbert se ke koni první půle pokusil o ránu, ale ta se mu vyvedla stejně jako jeho dosavadní angažmá v Miláně.

Crotone muselo hodně přidat, pokud chtělo body, ale to se dá říct také o Interu. Deset minut po změně stran Federico Ricci poslal prudký centr před malé vápno, kde letící míč lehce tečoval vysoký útočník Trotta. Brankář Samir Handanovič ale nemusel cítit nebezpečí, se šancí si lehce poradil. Dvakrát se do šance probíjel Éder, ale obránci Crotone si dávali dobrý pozor.

A ukázali se také jejich spoluhráči s ofenzivnějšími povinnostmi. Po hodině hry si Marcello Trotta ze vzduchu zpracoval míč a s pomocí teče jej poslal kolegovi. Tím byl mladý záložník Andrea Barberis, který na nic nečekal a v pádu i přes tlak obránců stačil propálit brankáře Handanoviče, který se jen ohlížel!

Interu se samozřejmě stav na výsledkové tabuli líbit nemohl a snažil se s ním ještě něco udělat. Perišić se dostal k balonu i před protihráče a centrem hledal spoluhráče v pokutovém území Édera. Jeho zakončení však Cordaz vyřešil pohotovým zákrokem. Patnáct minut před koncem utkání Valero podklouzl na polovině hřiště a do šance se hnal Trotta. K jeho smůle ale mířil jen vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele