15. kolo
03.12.2017 15:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter Milán rozdrtil Chievo a ujímá se prvního místa

Italská Serie A mění lídra, třebaže ten má náskok jen jediného bodu. Inter Milán si totiž ve Veroně poradil s domácím Chievem jednoznačně 5:0 a ukázal, jak moc od minulé sezony vyspěl. Jednoznačný výsledek podpořený velmi podařeným herním projevem podpořil především autor tří branek, Chorvat Ivan Perišić.

Inter Milán před vlastními fanoušky věděl, že se v případě vítězství posune na první příčku. Trenér Spalletti nehodlal ponechat nic náhodě a stavěl na svých osvědčených hráčích, mezi které patří kapitán Mauro Icardi, dále Perišić, Candreva, Škriniar, Handanovič nebo Valero. Ani Chievo své opory příliš nemění, takže na San Siru od prvních minut vyběhli na trávník Sorrentino, Inglese, Birsa či Gamberini s Dainellim.

Nerazzurri trvale ukazují, že v této sezoně se s nimi musí počítat na nejvyšší příčky. Skvělé výsledky navíc podtrhuje velmi pevná obrana a produktivní útok, což v konečném důsledku dává dohromady velmi nebezpečný tým. Jeho první šanci měl na úvod zápasu obránce D'Ambrosio, který se dostal téměř nebráněn k hlavičce uvnitř vápna hostí, jenže mířil těsně nad bránu!

Jasná dominance domácích hráčů byla občas narušena povedenou kombinací či rychlým protiútokem hostí, ale nejednalo se o trvalý stav. Prim hrál Inter. Musel si ale občas dávat pozor na ofenzivní výpady soupeře, jako třeba ve dvanácté minutě. Zkušený útočník Riccardo Meggiorini lehce tečoval dalekonosnou ránu a na tuto nepříjemnou změnu směru musel bystrý Handanovič reagovat.

Hodně aktivním hráčem byl Ivan Perišić, který znamenal pro soupeře neustálé nebezpečí. Po jím vybojovaném rohovém kopu ještě Nerazzurri neudeřili, ale o pár minut později už se skóre utkání měnilo. Davide Santon se prodral do vápna a dokonce měl čas i na střelu. Jeho nepříjemné zakončení brankář Stefano Sorrentino vyrazil jen před sebe, takže Ivan Perišić měl dostatek prostoru dorazit balon tvrdou ranou do sítě.

O pár minut později se Mauro Icardi dostal po chybě hostující obrany k balonu a ještě nahrával na Joãa Mária, jenž ale tváří v tvář Sorrentinovi neuspěl. Deset minut před koncem první půle se prosadil také kapitán Icardi. Mussi Volanti zaspali v obraně, Marcelo Brozović vyslal do útoku právě hbitého Argentince a ten si poradil s obráncem i brankářem Sorrentinem střelou na zadní tyč - 2:0.

Rovněž po změně stran se oba celky snažily předvádět divákům zajímavý fotbal. Chievo neskládalo zbraně, třebaže střela Bastiena a poté Meggioriniho nebyla z nejpřesnějších. Inter nadále dominoval a využíval napadání rozehrávky Chieva. Hosté totiž poměrně často chybovali a další takové ztráty využil Ivan Perišić. Zmocnil se míče, postupoval s ním rychle k bráně a celou akci zakončil přesnou střelou!

Aby hosté neměli čas moc přemýšlet, co udělají s výsledkem, v 60. minutě Inter znovu skóroval. Antonio Candreva prchl s míčem po pravé straně a krásným centrem našel před bránou volného obránce Milana Škriniara. Slovenský stoper se krásně položil do hlavičky a míčem do protipohybu brankáře Sorrentina zvýšil na pohodlných 4:0.

Ani v té chvíli se Inter nespokojil s jasným vedením, i když tempo hry trochu upadlo. Ivan Perišić se znovu připomněl deset minut před koncem, když si obhodil Garritana a dělovkou poslal balon těsně vedle. Dvě minuty před koncem málem navýšil na 5:0 střídající mladík Yann Karamoh, jenže krásnou nahrávku poslal mimo. Jak se to dělá, mu ukázal o pár minut později Ivan Perišić. Strůjce dnešního vítězství se ve vápně po zmatcích ujal balonu a propálil vše před sebou - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1Forza Inter

Reagovat
Artaxerxes

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele