24. kolo
11.02.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter po osmi zápasech znovu slaví tři body

Inter Milán znovu vyhrál! Na mužstvo jeho kalibru je to možná silné rčení, ale trvalo mu osm zápasů, než si připsal tři body! Tentokrát už mu to vyšlo a jeho obětí se stala Bologna. Té podráželo nohy také vyloučení, neboť musela dohrávat pouze v devíti mužích.

Milánský celek se toužil vrátit na třetí příčku. Je to dost bláznivě vyhlížející ročník, ale i přes poslední hromadné ztráty Interu nebo AS Řím se oba týmy dokázaly vrátit na třetí, respektive čtvrtou pozici! Inter k tomu využil jednak zaváhání Lazia Řím a jednak vlastní výhry. Ta se ale nerodila vůbec snadno a mít trenér Spalletti ještě nějaké vlasy, určitě si je nervozitou vyrve.

Vše přitom začalo tak dobře! Kritizovaný záložník Marcelo Brozović ještě stačil dostihnout míč před brankovou čárou a poslat jej před bránu. Tam si naběhl zkušený veterán Éder, který se v základní sestavě zabydluje při absenci kapitána Icardiho. K Éderovi nikdo z protihráčů nepřistoupil dostatečně včas a zkušený hrot dokázal ve skluzu překonat brankáře Antonia Miranteho - 1:0 pro Inter!

Rovněž asistent Marcelo Brozović se mohl zapsat mezi střelce, po Cancelově centru před bránu však skončila jeho hlavička mimo. Trochu překvapivě se do hry často dostávala dvojice hráčů, která tahounům ještě patřit nemá. Na straně Interu mladík Karamoh a v hostujících barvách pak jen o rok starší Ital Orsolini. Oba si počínali velmi hbitě a sebevědomě.

V minutě 25. bylo srovnáno a postaral se o to hráč, kterého milánští tifosi ještě nedávno milovali. Zkušený Argentinec Rodrigo Palacio se totiž hbitě dostal na pravou stranu pokutového území a tvrdou ranou ke vzdálenější tyči nedal Samiru Handanovičovi šanci zasáhnout - 1:1!

Kombinace ale jinak nebyla častým hostem v kádru obou soupeřů a příliš často se finální fáze zadrhávala. A tak to hráči zkoušeli především střelbou. Perišić střílel hodně nepřesně po zemi, následně jej napodobil hostující útočník Orsolini. Po změně stran se na hřiště dostal obránce López, který vystřídal stopera Mirandu.

Téměř ihned poté se málem Inter opět ujal vedení. Danilo D'Ambrosio se totiž dostal k centru, jenže jeho hlavičku v pokutovém území zastavilo břevno! Inter Milán teď bojoval kromě urostých obránců také s pořádnou smůlou. Kousek z ní odčaroval Rafinha, který vystřídal unaveného a vypískaného Marcela Brozoviće.

A rázem to šlo! Inter se dostal do vedení jen o tři minuty později, když mladý útočník Yann Karamoh postupoval s balonem u nohy až k vápnu. Seběhl si do středu hřiště a krásnou ranou k tyči nedal brankáři Mirantemu šanci! Připsal si tak první soutěžní trefu v dresu Nerazzurri!

Cestu za výhrou usnadnilo Interu vyloučení Ibrahimy M'Bayeho. Ten dostal v rozmezí čtyř minut dvě žluté karty a putoval do sprch. Rafinha ukázal svoji míčovou techniku a M'Baye naopak určitou neohrabanost. Bolognu tak čekalo více než dvacet minut v oslabení. Felsinei se sice snažili vyrovnat, ale ani video jim k nařízení penalty po domnělé ruce nepomohlo, i když se hosté hodně zlobili.

I to mělo za následek příval emocí, které se projevily dalším ostrým faulem. Adam Masina vyfasoval za ostrý zákrok na Lópeze rovnou červenou kartu a rovněž odešel z utkání o trochu dřív. Inter už dokráčel k těsnému vítězství a je třetí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele