21. kolo
21.01.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vecino zajistil domácímu Interu bod

Inter Milán nakonec dokázal uhrát s AS Řím remízu, i když na domácí půdě excelovat nedokázal. Jako první se na začátku utkání prosadil Stephan El Shaaarawy, ale jeho branka nezůstala bez odezvy. Vyrovnání měl na konci utkání na svědomí záložník Matías Vecino.

Šlágr kola a boj o Ligu mistrů; souboj proti vlastním. Italská média označovala duel mezi Interem Milán a AS Řím mnoha adjektivy už několik dní před výkopem, protože pro oba mančafty to bylo hodně důležité utkání. Ani jednomu se nedaří, pro některé hráče v zimním přestupovém období se jednalo o možná poslední utkání v tomto dresu a navíc mělo osobní náboj.

Hostující trenér Eusebio Di Francesco Luciana Spallettiho ještě nikdy jako trenér neporazil a Spalletti měl za sebou zase hodně dlouhou římskou minulost. Proti Vlkům nasadil opěrné body jako Icardiho, Borju, Candrevu, Handanoviče, Škriniara, Mirandu nebo Vecina. Hosté překvapili nasazením mladíka Gersona do zálohy, načež v útočné trojce měl své místo záložník Nainggolan.

Jen lavička zůstala pro Patrika Schicka nebo Emersona, který se už vidí jednou nohou v Londýně. Překvapivý taktický tah Eusebia Di Francesca spojený s vysokým napadáním domácí barvy trochu zaskočil a Interu trvalo, než se dostal do tempa. Extra důvod excelovat měl Antonio Candreva, který si jistě připomínal svou minulost v dresu nenáviděného rivala AS, Lazia.

Jeho první centry ale většinou mířily do země nikoho, popřípadě brankáře Alissona. Ten byl dobře připraven také na výpady nejnebezpečnějšího muže v barvách Nerazzurri, Maura Icardiho. Jeho výpady však často končily jen nepřesnými náběhy, které se nepotkávaly s míčem. Brankáře Alissona se rozhodl zaskočit Chorvat Ivan Perišić, jenže jeho rána zpoza vápna Brazilce nevyděsila.

V sedmnácté minutě odcentroval přesně na hlavu Perišiće João Cancelo, ale Perišić na zadní tyči poslal hlavou balon jen těsně vedle tyče, takže vzrušení v ochozech San Sira bylo pouze chvilkové. Inter byl stále dravější a nebezpečnější, především pak v útočné fázi. Po Perišićovi se ozval také někdejší tahoun Fiorentiny, Borja Valero. Ani jeho dorážka však brankáře Alissona z klidu nevyvedla.

Zkušený brankář mohl počítat s ochotou i zkušenostmi stoperské dvojice Manolas - Fazio. Právě v té chvíli se dopředu hnalo také AS. Inter mu vlastně šance vytvářel sám a stejné pravidlo o nepozornosti platilo také ve chvíli, kdy dlouhý nákop Alissona "zpracoval" Davide Santon. Ke své smůle jej však poslal hlavou jen do běhu Stephana El Shaarawyho, který si míč elegantně zpracoval a s díky pelášil na bránu Handanoviče. Pak už jej jen obloučkem přehodil a slavil - 1:0.

Slavit nemohl divák, alespoň ne fanoušek Inter, jelikož jeho tým předváděl v defenzivní práci příliš mnoho nepřesností a laxnosti. Obdobnou chybu na opačné straně vytvořil Fazio ve spolupráci se Strootmanem, jenže Maurito Icardi tentokrát upadl dříve, než mohl zakončit.

Druhou půli už začal Marcelo Brozović, jednak pro oživení ofenzívy a jednak kvůli zranění Roberta Gagliardiniho. A chorvatský záložník vnesl do hry Interu alespoň náznak aktivity. Ve druhé půli byli domácí hráči jasně lepší, hladovější a efektivnější. Několikrát sice Stephan El Shaarawy zamířil rychlým krokem za obranu Interu, ale ta si s jeho akcemi poradila. Jinak útočil Inter.

Mauro Icardi pálil mimo, Marcelo Brozović rovněž. Dvacet minut před koncem musel do akce brankář Alisson, který zmařil šanci střídajícího veterána Édera. V další obrovské šanci zastavila Maura Icardiho tyč za zády brankáře Alissona! Brazilský brankář tahal ze své brašny jeden zákrok za druhým a nedovoloval Interu srovnat.

Ani on ale nakonec nestačil. Po milimetrově přesném centru z levé strany v podání Brozoviče se do zakončení hlavou položil Matías Vecino, se kterým obrana AS skákala příliš pozdě. Vecino zamířil přesně a dokázal překonat do té doby parádního Alissona - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro mě ztracený body z pohledu Interu, nebýt toho idiota Santona tak si AS ani neškrtlo.

Reagovat
kopajda

Tak to jsme se asi každej dívali na jinej zápas.

Reagovat
kopajda

Pro mě ztracený body z pohledu AS, nebýt toho štěstí, tak si Inter ani neškrtl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsme se asi každej dívali najinej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele