8. kolo
15.10.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Inter ovládl derby, Icardi nastřílel hattrick.

Skvělé fotbalové vystoupení a šťastný konec pro Inter Milán. Derby patří modročerným barvám a největší podíl na tom má Mauro Icardi. AC po celý zápas tahalo za kratší konec a nakonec prohrálo díky penaltě v poslední minutě zápasu.

Milánské derby, to je vždycky velká událost. Inter nastoupil v nejsilnějším možném složení, scházel jen středopolař Marcelo Brožovič. To na druhé straně chyběli Conti, Calhanoglu či střelec Nikola Kalinić. Vincenzo Montella má ale i tak na výběr.

Zápas určitě nepostrádal tempo ani nasazení, nicméně zas tolik gólových příležitostí v prvním poločase k vidění nebylo. Tu vůbec první měl ve 13. minutě Inter, ale Candreva z kroku orazítkoval jen břevno. Nerazzurri byli také prvním týmem, který se zasloužil o změnu stavu. Ve 28. minutě rozjel po straně rychlou akci a Candreva přesným centrem na malé vápno našel neomylného Maura Icardiho! AC se z inkasované branky nedokázalo dlouho otřepat a směrem dopředu bylo bez nápadu. Až ve 43. minutě dokázal Kessié uvolnit Boriniho, ale jeho pokus z úhlu kryl výtečný Samir Handanovič.

Rossoneri měli před sebou pětačtyřicet minut, aby s výsledkem něco udělali a Vincenzo Montella se rozhodl poslat na hrací plochu útočníka Patricka Cutroneho. Lépe začal zase Inter, nicméně AC se postupně rozjíždělo. André Silva pálil do tyče a Musacchio z dorážky rozvlnil síť, jenže v době Silvovy střely stál v ofsajdu. AC pokračovalo v náporu, Suso z dálky protáhl Handanoviče a ten vzápětí lapil i Boriniho nepříliš razantní střelu k tyči. Rossoneri se vytrvale snažili, Rodríguez našel Cutroneho a ten trefil boční síť, další velká šance Milána!

A nakonec to AC přeci jenom vyšlo, Suso předvedl svůj typický obstřel a nádherně k tyči srovnal na 1:1. Milánské derby mělo v této fázi zápasu velké grády! Vecino na druhé straně utaženou placírkou těsně minul a vzápětí na druhé straně Bonaventuru vychytal Handanovič.

Inter se v této sezoně spoléhá na střelecký um Maura Icardiho a argentinský forvard znovu potvrdil, že je nepostradatelným útočníkem. Perišič mu poslal přesný centr a Icardi z první podruhé překonal Donnarummu a vrátil vedení na stranu Nerazzurri.

AC ale opět dokázalo srovnat. Centr zprava propadl a přes Cutroneho se dostal na zadní tyč k Bonaventurovi, který se štěstím překonal Handanoviče a srovnal na 2:2. Jenomže Rossoneri si opět koledovali. Dvě minuty před koncem byl Inter blízko dalšímu vedení, Vecino obešel dva protihráče, přihrál Icardimu, ten ještě sklepl pro Édera a Inter zahrával roh. Během něho si Rodríguez pomohl při bránění rukama a sudí Tagliavento nekompromisně odpískal penaltu. Mauro Icardi dokonal hattricku a Milán se z definitivní platností zabalil do černomodrých barev.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Forza Inter

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele