26. kolo
25.02.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hellas doma překvapil Turín góly Valotiho

Turín k překvapení mnohých nestačil na domácí Hellas a z Verony odjíždí bez nálady i bez bodů. Postaral se o to mladý záložník Mattia Valoti, který měl na svědomí obě branky domácího celku. Vyrovnávací branka M'Bayeho Nianga reagovala pouze na první trefu a více gólů už hosté nedali.

Hellas znovu ukázal, že se nevyplatí jej podceňovat. Už od úvodu se mu dařilo neutralizovat ataky Turína, kterých nebylo zrovna málo. O to větší překvapení se uskutečnilo ve 12. minutě. Daniele Verde rozehrál rohový kop, který směřoval na zadní tyč. Tam jej ještě prodloužil Vuković, který poslal balon na nehlídaného Mattiu Valotiho. Mladý záložník využil volného prostoru a otevřel skóre utkání - 1:0!

Hodně aktivním hráčem hostí, kteří byli samozřejmě dost zaskočení nepříznivým vývojem utkání, byl mladý útočník M'Baye Niang. Jeho rychlé nohy dělaly obráncům veronského celku pořádné problémy, stejně jako například nepříjemná hlavička ve 25. minutě. S tou si však nakonec brankář Nícolas poradil. Turín byl nadále mnohem aktivnějším týmem, jenže vázla u něj finální fáze.

Nástup do druhé půle málem vyšel lépe domácím. Útočník Bruno Petković se uvolnil ve vápně a poté vypálil, jenže brankář Sirigu předvedl fantastický zákrok! A tím svému týmu hodně pomohl, neboť jen o minutu později Iago Falqué posunul míč na levou stranu, kde byl úplně volný M'Baye Niang. Pro něj už nebylo problémem srovnat - 1:1.

Turín se nadále tlačil před bránu Hellasu a po hodině hry mohl jít do vedení. Po špatné komunikaci mezi obránci Hellasu se k míči ve vápně dostal Nicolas N'Koulou, který levačkou pořádně protáhl brankáře Nícolase! O chvíli později musel Nícolas znovu zasahovat, když vyboxoval míč těsně před dotírajícím útočníkem Belottim.

Patnáct minut před koncem ale naděje Turína na výhru zamrzly. Bruno Petković si míč navedl na střed a tvrdě vypálil. Brankář Salvatore Sirigu míč jen vyrazil před sebe, přímo k nohám dobíhajícího Valotiho. Pro něj už nebylo problémem poslat míč i přes marnou snahu Sirigua do opuštěné brány - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele