6. kolo
24.09.2017 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lazio díky Immobilemu veze body z Verony

Hellas Verona prožil další katastrofální odpoledne, tentokrát navíc před vlastními fanoušky. S pouhými dvěma body zůstává na předposlední příčce ligové tabulky a to proto, že měl dnes svůj den Ciro Immobile. Oceňovaný kanonýr Lazia se postaral o první dvě branky svého týmu a další jednou mu pomohl Adam Marušić.

Lazio v poslední době především problémy se složením obrany, protože valná řada jeho zraněných pracuje právě v obraně. Dnes se do ní dostali Luiz Felipe, Radu, Patric nebo Lukaku. O útočné aktivity se v dresu Lazia starali Alberto, Immobile nebo Marušić. Verona spoléhala na hráče jako Zuculini, Heurtaux, Pazzini, Valoti nebo Romulo.

V úvodu byl hodně aktivní bek Lukaku, který dost často těžil ze své fyzické kondice. Jeho sprinty po straně následované centry byly velkým nebezpečím pro obránce Hellasu, kteří vždy jen se štěstím odvraceli míče mimo. Lucas Leiva pak zajímavě vybídl Immobileho k úniku, který však neskončil dobře. Pro Lazio se situace zlepšila téměř ihned poté.

Adam Marušić se prosmýkl do vápna, kde byl protihráčem faulován. Následovala tedy penalta, kterou si vzal na starost Ciro Immobile. Zkušený italský útočník mířil přesně a Lazio vedlo.

Inkasovaná branka vedla k tomu, že Hellas ještě více spoléhal na obranu a jeho hra postrádala nápad. Jako by se smířil s tím, že dnes si body nepřipíše. Laziu naopak tento stav notněulevil a Římané v klidu kombinovali. Ještě lepší pocity mohli mít poté, co si Marušić opět vyměnil balon s Immobilem, který se probíjel do vápna. To se mu povedlo, dostal se ke střele a překonal brankáře Nícolase!

Lazio vedlo o dvě branky, ale ještě před koncem první půle málem Hellas snížil. Nařízená standardní situace totiž odhlalila, že Marco Fossati má v noze skoro dynamit. Brankář Strakosha se musel hodně snažit, aby jeho dělovku vyrazil mimo! Do druhé půle si Hellas přichystal dvě střídání, kterými měl oživit ofenzívu. Přišli mladík Kean a zkušený křídelník Cerci.

Ani oni si ale nedokázali v začátcích připravit nějakou větší šanci. Naopak se do ní zlehka dostával Luis Alberto, který v poslední době fanoušky Lazia hodně baví svou hrou. Jeho rána z pětadvaceti metrů sice vypadala nebezpečně, ale nakonec bránu minula. Další ranou se pochlubil Senad Lulić, jenže ani on nemířil úplně přesně.

Prosadil se ale další Balkánec. Adam Marušić dnes odvedl perfektní práci a byl klíčovou postavou Římanů. Mladý černohorský univerzál si po asistencích připsal také branku, protože v 60. minutě si vyměnil roli s Immobilem. Ten mu nahrál a Marušić překonal brankáře Nícolase střelou mezi nohy - 3:0. A když v 78. minutě Lee Seung-Woo nepálil z vápna přesně, skóre se už neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0. Pokud host uhraje 3 body je to jen jeho válka .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele