35. kolo
29.04.2018 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

SPAL vyhrál klíčovou bitvu a Hellas doma padl

Hellas měl velkou šanci přiblížit se vykoupení, ale místo toho na SPAL doma nestačil. Prohra o dvě branky jej může v konečném účtování hodně mrzet a pro tuto chvíli se SPAL posunul na náskok sedmi bodů na Hellas. Ten sice doma vedl po brance Valotiho, jenže ani to proti rozjetému SPALu nestačilo na výhru.

Už ve třetí minutě tohoto záchranářského duelu se SPAL dostal pod tlak a Hellas naopak měl navrch. Bruno Petković dostal dobrou přihrávku do vápna, jenže z úhlu však minul tři tyče! Už ve dvanácté minutě musel ze hřiště kvůli zranění Manuel Lazzari a to byla pro SPAL trochu překážka. Ne ale tak velká, jako následující branka.

Viditelně lepší a aktivnější domácí celek se hnal za vedoucí brankou, ale první šance byla zastavena kvůli ofsajdu. Už ve 13. minutě se ale Hellas mohl oprávněně radovat. Petković našel skvělou přihrávkou nabíhajícího Mattiu Valotiho a mladý záložník se sám před brankářem Alfredem Gomisem nemýlil - 1:0 pro Hellas.

Po pětadvaceti minutách se zajímavou střelou z hodně velké vzdálenosti ukázal Felipe a Nícolas měl plné ruce práce. SPAL přidával na aktivitě a ke konci první půle za ni byl odměněn. V páté minutě nastavení mu k tomu pomohl Mohamed Fares, který si vstřelil vlastní branku! Před dotírající dvojicí v barvách SPALu se snažil míč odklidit, ale nešťastně jej hlavičkoval poměrně razantně do vlastní brány!

Do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe SPAL. Mladík Mattiello se dostal k střele z pravé strany a navíc byla jeho tvrdá rána tečována. I na to ale dokázal brankář Nícolas reagovat a jeho ránu vyrazil. Deset minut poté byl ve vápně podražen Mattiello, ale sudí Luca Banti nechal ve hře pokračovat, aniž by pískal tolik žádanou penaltu.

Druhou branku si ale SPAL připsal o pouhých pár minut později. Costa rozehrál rohový kop hostí, jeho centr prodloužil Vicari a připravený Felipe byl dostatečně důrazný, aby dostal míč do brány!

SPAL pokračoval v aktivitě. Antenucci vystřelil zpoza vápna a jeho přízemní rána minula levou tyč soupeřovy brány. Střídající Costa, který měl být jen nouzovým řešením, nakonec byl hrdinou utkání. Připravil totiž další branku, když v 93. minutě našel na hranici vápna spoluhráče Jasmina Kurtiće. Ten již byl připraven na střelu a perfektně si poradil - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele