28. kolo
10.03.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Veronské derby pro Hellas

Slavné derby města Verony končí těsnou výhrou Hellasu. Tři body pro starší Veronský celek zajistil jedinou brankou Antonio Carracciolo, který se trefil po změně stran. Hostující Chievo už nedokázalo do konce utkání adekvátně reagovat.

Domácí Hellas se opíral o velmi rychlý útok v podání Matose, Verdeho a Petkoviće. "Hosté" nasadili tradiční opory v podobě Dainelliho, Hetemaie, Castra, Birsy nebo Ingleseho. První větší šanci měli na starosti hráči Hellasu. Marcel Büchel šikovně prostrčil míč uličkou do vápna a Matosovi zabránil ve skórování mladý obránce Bani. Marcel Büchel byl hodně aktivním střelcem a dva jeho tvrdé pokusy musel likvidovat brankář Sorrentino s velkými problémy.

Po pětadvaceti minutách se do větší šance probíjel domácí útočník Verde. Mladý odchovanec římského AS se po skvělé práci s míčem dostal až do vápna, jenže svou přízemní ránu namířil pouze do nejbližšího obránce před sebou. Pět minut před koncem první půle se diváci dočkali obrovské šance Chieva. Po kolmé přihrávce se sám před brankářem Nícolasem ocitl záložník Castro, který však nastřelil pouze výtečně zasahujícího gólmana.

Brankář Nícolas byl hlavní postavou Hellasu prakticky po celý zápas a jeho schopnosti často držely domácí nad vodou. Do druhé půle naskočil zkušený záložník Giaccherini. Krátce poté se už měnilo skóre zápasu. Rohový kop se dostal k Verdemu a jeho nahrávku do vápna si našel Antonio Caracciolo. Přesným volejem překonal brankáře Sorrentina a poslal svůj tým do vedení. Chievo se delší dobu nemohlo z inkasované branky vzpamatovat.

Jeho šance se snažil oživit záložník Radovanović, jenže jeho rána mířila mimo. Hellas se nespoléhal pouze na obranu, protože dobře věděl, že nejlepší obranou je útok. Takže se do šance postupně dostali Fares, Matos a také Verde. Deset minut před koncem Chievo využilo poslední střídání k nasazení Stepińskiho, coby mladého útočníka. Právě ten se dostal v páté minutě nastavení k přímému volnému kopu. Do vápna spěchal dokonce i brankář Sorrentino. Jenže Hellas se štěstím šanci hostí ubránil. Slaví tak velmi cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele