13. kolo
20.11.2017 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Bologna otočila utkání s Hellasem

Pondělní dohrávka 13. kola Serie A nabídla velmi zajímavou bitvu mezi zachraňujícím se Hellasem Verona a Bolognou. Domácí byli prakticky po celé utkání lepším týmem a dlouho vedli, ale hostům stačil prostor tří minut, aby utkání otočili ve svůj prospěch.

Měla to být mnohem snadnější práce pro Bolognu, protože Hellas se zmítá v potížích. Přesto začal mnohem lépe než jeho sok. Především trio Verde, Cerci a Pazzini dělalo velké potíže obráncům Felsinei v klidném večeru. Jejich akce zaváněly gólem a nebezpečím prakticky neustále. Zuculini to pak zkusil z dálky, ale jeho střela byla sražená na rohový kop.

Ve 12. minutě už se poprvé měnilo skóre utkání. Centr Verdeho na zadní tyč sice hosté odvrátili, ale další centr z levé strany od Farese už hosté neuhlídali. Na zadní tyči si naskočil někdejší velký talent Alessio Cerci a vstřelil hlavou gól!

O deset minut později ale bylo srovnáno. Bologna předvedla velmi pohlednou a především rychlou akci na jeden dotek. Obránci Hellasu pozdě přistupovali ke svým hráčům a ti se prokombinovali až do zakončení. Mattia Destro našel skulinu mezi nohama brankáře Nícolase a srovnal! Po třiceti minutách si ale domácí vzali vedení zpět. Verde dokázal odcentrovat z levé strany a našel hlavu Martina Cácerese. Jeho zakončení sice Mirante vyrazil, ale na dorážku už reagovat nemohl - 2:1.

Na opačné straně mohl srovnat Mattia Destro, který dostal přihrávku na levou stranu, Cáceres ani Caracciolo už ho nestíhali. Destro sice přeloboval svého soupeře, ale spolu s ním i celou bránu. Nícolas pak na opačné straně čelil tvrdé dělovce Pulgara. Druhá půle už bohužel tolik šancí nenabízela a dlouho jsme čekali, než oba týmy alespoň nějakou vymyslely.

Bologna každopádně přidala a chtěla další branky. Na zadní tyči byl úplně volný Verdi, jenže centr byl příliš vysoký. Jinak by zakončoval do prázdné. Po hodině hry dostal Hellas šanci zahrávat přímý volný kop a Alessio Cerci pěkně protáhl brankáře Miranteho!

Pak ale nastal totální výpadek domácích, kteří za dvě chyby tvrdě pykali. Nejprve v 74. minutě našel centr Verdiho z levé strany hlavu mladého útočníka Orjiho Okwonkwa, který se nemýlil a srovnal! A o pouhé dvě minuty měl míč na noze Godfred Donsah, kterého nikdo nebránil a neobtěžoval, takže mohl popojít s balonem blíž k bráně a následně dělovkou prostřelil vše před sebou.

Najednou bylo všechno jinak a Bologna jásala, zatímco domácím, kteří dosud hráli lépe, čas ubíhal šíleným tempem. Přesto to nemuselo být vše, protože střídající Lee Seung-woo narazil v obrovské šanci i za pomoci teče jen na reflex brankáře Antonia Miranteho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele