15. kolo
04.12.2017 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Jankto se trefil dvakrát, Udinese díky tomu porazilo Crotone

Pondělní dohrávka 15. kola nejvyšší italské soutěže začala prvním utkáním v sedm večer a nabídla jednu velkou show. Hlavním aktérem se stal dvougólový záložník Jakub Jankto, který se velkou měrou podílel na jasné výhře Zeber nad Crotone.

Udinese se podívalo na půdu Crotone, kde se nehraje úplně snadno. Výsledkově se aktuálně nedaří ani jednomu týmu, na lavičce Zeber už sedí pár týdnů novic Massimo Oddo a má za úkol mužstvo opět nabudit. Dnešní soupeř, který je v tabulce hned pod Udinese, k tomu Zebrám měl pomoci. Startu v základní sestavě se dočkali čeští mladíci Barák s Janktem.

Pravě Antonín Barák měl na svědomí první zajímavější akci utkání a po nahrávce se dostal dokonce ke krásné ráně zpoza vápna. Brankář Alex Cordaz jeho zahřívací pokus uvítal a nakonec i zlikvidoval. Na opačné straně hřiště se po kombinaci s Nalinim dostal k balonu nepříliš hlídaný veterán Aleksandar Tonev a také on zaměstnal brankáře Bizzarriho.

Velmi často se oba týmy spoléhaly právě na střelbu. Ve 27. minutě se udál poměrně sporný okamžik, když Maxi López reklamoval po zpracování hrudí ruku protihráče, ale sudí měl jiný názor a nepískal. Deset minut před přestávkou se (doslova) musel vytáhnout brankář Albano Bizzarri, aby zneškodnil Naliniho nepříjemnou dělovku. O pár momentů později se diváci mohli poprvé radovat.

Jakub Jankto sice nejprve neproměnil šanci tak, jak by si přál, ale brankář Cordaz střelu útočníka Lasagny vyrazil jen před sebe. Tam si naběhl pozorný rychlík Jankto a dostal míč pohodlně do brány - 1:0 pro domácí hráče!

Nebyl to poslední úspěch českého mladíka, protože krátce po změně stran odvedl velmi dobrou práci veterán Maxi López, předložil míč na hraně vápna číhajícímu Janktovi a ten se technickou střelou prosadil podruhé v dnešním utkání!

Domácí ekipa nevypadala ani trochu spokojeně, ale její výpady nebyly nijak nebezpečné. Ani tempo hry ve druhé půli nijak neeskalovalo, spíš se domácí náhodně pokoušeli rozhodit kombinaci hostí. Zebry se dočkaly ještě jednoho gólu. V 66. minutě si Jakub Jankto všiml kolegy Baráka, který krásným pasem našel Kevina Lasagnu a ten v podstatě sám a nehlídán završil útok dvou na jednoho přesně - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
REPLIKATOR

Jankto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele