28. kolo
11.03.2018 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Crotone - UC Sampdoria 4:1

Už pět kol v řadě čekalo o záchranu bojující Crotone na své další ligové vítězství. Že by dokázalo čtyřmi brankami vyprovodit Sampdorii, to se opravdu příliš nečekalo. Už po prvním poločase museli hosté skousnout třígólovou porážku, kterou ve druhém dějství nezvrátili ve svůj prospěch. Zbytečně si tak zkomplikovali pozici v boji o evropské poháry.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí náramně. Centr z rohového čtvrtkruhu už v 6. minutě Ceccherini sklepl hlavou pro Trottu, ten se s ničím a nikým nemazal, a z voleje propálil svou levačkou vše, co měl před sebou. Netrvalo přitom dlouho a I Pitagorici ve 23. minutě svůj náskok ještě navýšili, to když měli k dispozici pokutový kop.

Rozhodčí Mazzoleni musel ukázat na bílý puntík poté, co pronikajícího Naliniho zezadu odstrčil v šestnáctce proti fotbalovým pravidlům bránící Sala. A i když gólman Viviano exekutora Trottu vychytal, míč vyrazil pouze k nohám dorážejícího Stoiana, jenž už pohotově zacílil. Sedm minut před obrátkou se pak Crotone prosadilo ještě jednou.

Ahmed Benali vyslal pumelici zpoza vápna, se kterou si ještě Viviano poradil, balón ale zase nezkrotil podle vlastních představ, a tak trestuhodně nehlídaný Trotta z brankového území pohodlně dorážel k tyči. Byť jeho gól původně neměl platit kvůli signalizovanému ofsajdu, původní rozhodnutí bylo přehodnoceno, a tahle trefa se uznala jako regulérní.

Ve druhém poločase si svěřenci trenéra Waltera Zengy pohodlné vedení v podstatě bez větších problémů hlídali. Do útoku se prakticky vůbec nehrnuli, opravdu neměli jediný důvod, jen párkrát se vydali do nějakých brejků. A jeden z nich se snažil zakončit Nalini, jenže svá mířidla neseřídil tak, aby přímo Viviana mezi třemi tyčemi v 53. minutě ohrozil.

Sampdorii dvacet jedna minut před koncem přeskočila jiskřička naděje, pas Murrua si totiž v pokutovém území zpracoval na prsa důrazný Zapata a následně snížil průběžný stav, více už však hosté nestihli. Naopak ještě pět minut před koncem se Crotone zaradovalo ze svého čtvrtého přesného zásahu, to když si vlastence připsal na své konto Viviano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele