19. kolo
29.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Marek Hamšík rozhodl o třech bodech proti Crotone

Neapol si s domácím Crotone poradila nejtěsnějším možným rozdílem, který jí ale v pohodě stačil na tři body. Ty svému mužstvu jako správný kapitán zajistil ve formě hrající záložník Marek Hamšík a může se tudíž radovat z navýšení náskoku Neapole.

Neapol měla šanci usednout na zimní trůn a opět vyzvat v lehkém škádlení druhý Juventus Turín. Páteční předehrávka k ní byla velmi laskavá, protože soupeřem Neapole se stalo domácí Crotone, kterému se zatím snahy o záchranu nedaří tak, jak by si asi fanoušci kolem stadionu Enza Scidy představovali. Dnes jim měli splnit přání bodů Simič, Martella, Barberis, Trotta nebo Budimir.

Neapol věděla, co všechno je v sázce. Že má šanci v páteční večer trochu přilít olej do ohně a navýšit náskok na ostatní soupeře. Trenér Sarri naordinoval svým hráčům opět ofenzivní taktiku, kterou měli na hřišti ztělesňovat Hamšík, Callejón, Mertens, Allan nebo Hysaj. Jako první se do šance hnal belgický štírek Dries Mertens, který navíc před vápnem soupeře upadl v domnění, že půjde o penaltu. Nešlo.

Stejný hráč, ač nevysokého vzrůstu, pokoušel se zastříhat nůžkami ve vzduchu, jenže chybělo mu k tomu to zásadní - netrefil balon. Ten však o pár minut později trefil Marek Hamšík a to vskutku náramně. Po rychlé kombinaci kolem vápna se k němu opět dostal balon, Hamšík si jej zpracoval a další trefou k tyči zamával legendárnímu Maradonovi, kterého tím nechal o další gól za sebou.

Brankář Pepe Reina na opačné straně mnoho problémů neměl a požáry, které by býval mohl hasit, za něj často hasili obránci. V první půli se domácí do šancí nedostávali a naopak se nenudil brankář Alex Cordaz. Toho vyzkoušel krásnou ranou Allan, deset minut před odchodem obou jedenáctek do šaten z voleje pálil také Lorenzo Insigne. Jeho zakončení Cordaz s vypětím sil vyrazil mimo!

A v podobném duchu se celá první půle dohrávala. Mertens si pohrál s míčem u nohy a obráncem před sebou, jenže míč následně netrefil ideálně. A když Belgičan netrefil příliš dobře balon ani z následné nařízené standardní situace, panovalo v Crotone skóre 1:0 pro hosty. Do toho druhého už nenastoupil obránce Simič a místo něj si zahrál Sampirisi.

Ani ve druhé půli se ale Crotone nijak zásadně vysněnému bodovému přídělu nepřiblížilo a jeho snahy zůstávaly v rovině teoretické. Nezměnil to ani zkušený kanonýr Ante Budimir, který si zajímavé jméno udělal právě v Crotone. Po hodině hry vypálil Lorenzo Insigne hodně zajímavou ránu, kterou místo Cordaze zastavilo břevno. Pak se balon dostal ke Callejónovi, jenže ani ten se netrefil a Cordaz zasáhl.

Místo unaveného Insigneho se do hry dostal Piotr Zieliński, který měl vnést do trochu sterilní hry život. Živo bylo na opačné straně, protože vysoký hrot Trotta se dostal do zakončení a brankář Reina měl hodně co dělat, aby balon vyrazil! Pár minut před koncem se k nařízenému volnému přímému kopu postavil Dries Mertens, jenže trefil jen dobře postavenou zeď.

Domácí celek ještě z posledních sil hodlal uhrát zázrak proti velkému favoritovi, jenže neměl dostatek sil ani kvality. Neapol naopak nikam spěchat nemusela, takže jí ani občasné nákopy soupeře do neznáma moc nevadily. Ukázat se ještě jednou musel Alex Cordaz, který vychytal obrovskou šanci střídajícího mladíka Diawary a také následnou dorážku pohotového Josého Callejóna!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele