37. kolo
13.05.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Crotone získalo bod proti Laziu, záchrana je ale daleko

Crotone překvapilo velmi dobrým výkonem a je vidět, že mu opravdu jde o život. Dnes odpoledne si doma rozdělilo body se silným Laziem, pro nějž je to velká ztráta. Crotone sice získalo bod, ale přesto je 18. a záchranu si musí vybojovat v posledním kole. Lazio v něm zase čeká rozhodující duel s Interem Milán.

V Serii A to občas vypadá, jako kdyby žádný tým čtvrté místo a s ním pojící se Ligu mistrů snad ani nechtěl. Selhal Inter Milán, ačkoli to čekal málokdo. A dnes si odpoledne nedokázalo poradit ani Lazio. Římané nevyužili zaváhání svého soka, se kterým navíc budou muset sehrát poslední duel a přímou bitvu o 4. místo. Zaskočilo je totiž Crotone, kterému rapidně dochází čas.

Lazio se již delší dobu musí obejít bez kanonýra Immobileho a ani dnes neměl útočník Lazia šanci rozmnožit počet zásahů. Do hry se místo něj dostal Caicedo podporovaný Felipem Andersonem. Hosté se spoléhali na Rohdéna, Mandragoru, Nwankwa a Naliniho. Od prvních minut ale byli v permanenci především obránci Crotone, neboť Lazio je zaměstnávalo velmi často.

Průniky hostujícího celku se stávaly čím dál častějšími a jeden takový skončil penaltou. Domácí se sice na arbitra Mazzoleniho zlobili a ten se navíc radil s videorozhodčím, ale za svým rozhodnutím si stál - Senad Lulić byl faulován. A právě on si stoupl k zahrávání pokutého kopu. Brankář Alex Cordaz sice směr jeho rány vystihl, ale na míč nedosáhl a Lazio vedlo - 1:0.

Crotone se ale nevzdalo. Nalini si nejprve zpracoval balón, obešel obránce a z pravé strany střílel ke vzdálenější tyči, kterou asi o půl metru minul.Ve 29. minutě už to konečně domácím vyšlo. Na začátku akce dokázali vybojovat míč ve středu hrací plochy a Martella poslal přesný centr před bránu. Tam si na balon naskočil Simeon Tochukwu Nwankwo řečený Simy a srovnal!

Pět minut před koncem první půle se málem Lazio opět ujalo vedení, jenže na místě byl včas perfektní Cordaz. Sám na něj běžel Felipe Caicedo, který jej zkoušel prostřelit ranou k bližší tyči, avšak Cordaz byl připraven a míč chytil! Po chvíli jej vyzkoušel také Milinković-Savić, ale také s jeho ranou na zadní tyč si Cordaz bravurně poradil a držel šance svého celku hodně vysoko.

Dvě minuty po změně stran Caicedo mohl vrátit vedení na stranu svého mužstva, jenže jeho hlavičku zastavilo břevno za Cordazem! Milinković-Savić se o chvíli později zkusil trefit z dálky, ale mířil hodně mimo. Domácí naopak po hodině hry sami udeřili. Crotone zahrávalo volný přímý kop, k němuž se postavil Barberis. Jeho centr dokázal před Strakoshou Federico Ceccherini dostat do sítě a stadion Ezio Scida propukl v oslavu.

Dvacet minut před koncem se pokusil srovnat Milinković-Savić, jenže jeho rána opět nebyla přesná. Přesto se Lazio nevzdalo a dokázalo ještě do konce utkání srovnat krok. Anderson poslal centr do pokutového území, kde si balón po teči de Vrije zpracoval opět Milinković-Savić. V pádu jej navíc dokázal poslat z otočky k tyči a srovnal na 2:2! Je to ale výsledek, který z pohledu ani jednoho týmu příliš neřeší a vše se odkládá až do posledního kola.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele