26. kolo
25.02.2018 12:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Crotone - SPAL 2013 2:3

Crotone nezvládlo druhý nesmírně důležitý zápas o záchranu a po porážce 2:3 s posledním Beneventem tentokráte v domácím prostředí podlehlo stejným poměrem mnohem většímu rivalovi - SPAL 2013. V tabulce Serie A se nachází na poslední nesestupové sedmnácté pozici s jednadvaceti body, jeho nedělní protivník zůstává osmnáctý a na Crotone ztrácí pouhý jeden bod. Celek z městečka Ferrara rozhodl o svém úspěchu v úvodní čtvrthodině druhé půle.

V souboji loňského a letošního nováčka visela ve vzduchu nervozita, která v podstatě provázela celý průběh od úvodního hvizdu až do toho závěrečného. Poprvé zahrozili hosté, v 9. minutě si Cionek narazil se svým spoluhráčem a vystřelil z hranice pokutového území. Jeho tvrdou ránu zablokovala defenzíva Crotone a dorážející Pasquale Schiattarella mezi tři tyče nezamířil. Ve 25. minutě se ozvali také domácí.

Ze střední vzdálenosti to zkusil Nalini a jeho ránu směřující k zadní tyči dokázal brankář Meret výtečným způsobem odvrátit do bezpečí. O tři minuty později měl na kopačce úvodní gól hostující Kurtič, ale zařízení vůbec netrefil. SPAL přeci jen skóroval ještě do poločasu, ve 37. minutě ho poslal do vedení Mirko Antenucci. Ten si po nahrávce od Lazzariho udělal prostor ke střele a razantně vypálil z deseti metrů.

Jeho bomba trefila gólmana Cordaze do levé ruky a pak propadla do sítě. FC se rozhodně nevzdal, čtyři minuty po přestávce dokázal srovnat Ante Budimir. Střelu Barberise z hranice šestnáctky tečoval Meret konečky prstů, míč narazil do tyče a odrazil se přímo na nohu šestadvacetiletého chorvatského útočníka, jenž ve skluzu uklízel k pravé tyči. Nicméně SPAL ihned odpověděl, za necelých 120 sekund podruhé v zápase vedl.

Přímý volný kop Schiattarelly přistál na hlavě Lorenca Šimiče, následný padáček zapadl k pravé konstrukci. V 60. minutě dostal Crotone ještě níže na kolena Alberto Paloschi, když po odrazu míče od Beneliho stanul sám před Cordazem a chladnokrevně ho obstřelil - 1:3. O tři minuty později zakončil Antenucci své sólo jen do skvělého Cordaze, hosté si mírně zkomplikovali situaci v 82. minutě.

Schiattarella byl totiž oprávněně vyloučen po druhé žluté kartě, domácí snížili na rozdíl jediného gólu za další čtyři minuty. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Budimir, nádherný centr střídajícího Faraoniho usměrnil hlavou z předbrankového prostoru nekompromisně pod břevno. FC tohoto obrovského povzbuzení nevyužil a Mereta vážněji neohrozil už ani jednou.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele